Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen regenachtige Tongeren

 

Donderdagavond werden 209 duiven bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de dagfond vanuit Souppes sur Loing. In de loop van vrijdag kwam al het bericht dat vanwege de verwachte weersomstandigheden de vlucht werd ingekort en vervlogen vanaf Tongeren, gelegen op 209 kilometer vanaf Urk. Inderdaad bleek zaterdag dat er erg veel buien op de vlieglijn waren en dat het weer zaterdag en ook zondag niet echt zou verbeteren. Een juiste beslissing van de lossingscommissie, die zaterdagmorgen de duiven om 08.00 uur losten met een matige oosten wind. Natuurlijk zit er een wereld aan verschil tussen een vlucht van 539 kilometer of een vlucht van 209 kilometer en met veel buien op de vlieglijn komen er dan weer andere duiven en liefhebbers in beeld. Jan en Hessel Ras hun duiven trokken zich helemaal niets aan van deze veranderingen en behaalden de eerste twee duiven in de regio. Jan en Hessel van harte proficiat met deze mooie zege.

Tiemen Schinkel moest zaterdag al heel vroeg en de hele dag op pad voor CD opnamen met zijn koor. Maar dat maakt niets uit, Tiemen zijn vrouw Klaasje doet dan gewoon al het werk aan de duiven en de prestaties zijn er niet minder om. Om 10.49 uur constateerde Klaasje de 576 en deze topduif vloog een snelheid van 74 kilometer per uur. De 576 bleek na enige tijd de vroegste duif bij PV Flevoland te zijn en dat is een hoogtepunt in zijn duivenloopbaan. De 576 vloog voor de negende keer in de toptien en na dit seizoen een negende op Weert, een vijfde op Nanteuil was het nu dan de eerste prijs. En daarmee was de koek nog niet op, Klaasje scoorde deze vlucht nog twee kopprijzen met de vijfde en de zevende. De derde duif vloog voor de zesde keer in de toptien. Klaasje en natuurlijk ook Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Een verrassende naam in de toptien was Piet Molenaar die met zijn topduif de 301 de tweede plaats bemachtigde. De 301 vloog al eerder een tweede op Sens en een achtste vanuit Argenton en lijkt op tijd in vorm voor de komende dagfondvluchten. De grote uitblinkers deze vlucht waren echter Klaas van den Berg en Bartel de Berg. Klaas en Bartel scoorden 3 prijzen van hun 4 duiven en begonnen met drie en zes. Hun tweede duif was vorig jaar als jonge duif vierde op Reims. Een schitterende uitslag voor Klaas en Bartel en dat is zeker een felicitatie waard. Gerrit Wakker deed het ook top met 12 prijzen op 18 duiven en Gerrit begon met een keurige vierde plek. Piet en Simon Zeeman deden ook goed mee met 6 prijzen op 10 duiven en zij beginnen met een nette achtste plek. Hein Bakker heeft zijn duiven ook goed in vorm en Hein pakte deze vlucht een mooie negende plek. Frank, Gerwin en Harm Kempers pakten met hun 425 ook een kopprijs en een verdiende tiende plek was hun deel. De 425 was vorig jaar als jonge duif twaalfde op Reims.

Mooie series waren er ook voor Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn met 6 prijzen op 10 duiven en Cees van der Steeg met 1 prijs op 2 duiven. In de eerste divisie werd Piet Molenaar eerste en Klaas van den Berg en Bartel de Berg tweede en derde. Bij de jaarlingen Klaas van den Berg en Bartel de Berg eerste en derde en Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet en Simon Zeeman. De minutenprijs was voor Simon Zeeman, de secondenprijs was voor Dubbele Hakvoort.

Volgende week een zeer drukke week met op maandag inmanden voor Pau, op dinsdag voor St Vincent en op vrijdag voor Quievrain. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.