Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen ook zeer warme Laon

277 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de midfond, deze keer een vlucht vanuit Laon, gelegen op 365 kilometer van Urk. Het is warm en droog weer en er waait een stevige oost-noordoosten wind was de prognose. Ervaren liefhebbers weten dan wel hoe laat het is en die beschouwen dit soort vluchten als de moeilijkste voor de duiven. De duiven werden gelukkig om 06.45 uur gelost en inderdaad warm met een zeer droge en toenemende oost-noordoosten wind. Het was Fetze Walda uit Oosterzee die een schitterende zege behaalde in het Samenspel. Fetze van harte proficiat met deze mooie zege.

Opnieuw stond het hok van de winnende duif bij PV Flevoland in de Surinamestraat en dan praten we natuurlijk over Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was hun jaarling duivin de 17-189 die om 12.11 uur afdrukte en de 365 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 67 kilometer per uur. De 17-189 is met voorsprong de beste duivin in de vereniging, want naast de vele top 10 klasseringen is ze 5e duifkampioen vitesse, staat momenteel 1e duifkampioen midfond en 2e Generaal duif. Werkelijk een superduifje en voor de eigenaren een genot om zo’n topper op het hok te hebben. Tiemen en Lub waren weer ouderwets op dreef met 16 prijzen op 18 duiven en naast de eerste was ook de negende prijs hun deel. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze topprestaties.

Riekelt en Jannie Brands blijven het formidabel doen met nu 11 prijzen op 14 duiven en zij beginnen met de tweede en de derde prijs. Piet en Simon Zeeman zijn nu goed voor 15 prijzen op 23 duiven en zij beginnen met een knappe vierde plek. Dubbele Hakvoort was de uitblinker deze Laon met 10 prijzen op 17 duiven en maar liefst drie duiven in de top 10. De vijfde, zevende en tiende prijs was Dubbele zijn deel en dat deed deze maestro erg goed. Jeugdlid Stefanus Loosman deed van zich spreken met een mooie zesde plek en daarvoor kreeg hij een welverdiend applaus. Jacob Loosman scoorde een mooie achtste plek. Uitblinker verder Wilco Nijenkamp met 3 prijzen op 4 duiven.

In de eerste divisie eerste en tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Wouter Kroon en derde Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Wilco Nijenkamp met zijn getekenden op de prijzen 19 en 29. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Jelle Roskam. De minutenprijs was voor Pieter Woord.

Vorige week nog verzuimd de vitesse kampioenschappen te vermelden. Eerste onaangewezen Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman en derde Dubbele Hakvoort. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf en derde Robbie en Jolanda Vahl. Duifkampioenen eerste en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757 en 17-188 en tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 17-662.

Bij de midfond onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Dubbele Hakvoort, vierde Jacob Loosman en vijfde Piet en Simon Zeeman. Aangewezen eerste Bertram van Zuiden, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Wilco Nijenkamp, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde jeugdlid Wouter Kroon. Bij de duiven eerste, tweede en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 17-189, 17-138 en de 16-893, derde Bertram van Zuiden met zijn 17-204 en vijfde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671.

Generaal aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Dubbele Hakvoort, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Wilco Nijenkamp. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Robbie en Jolanda Vahl, vierde Jef Custers en vijfde Jacob Loosman. Bij de duiven eerste, tweede, derde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 17-189, 17-193 en de 17-188 en vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-662.

Dinsdag inmanden voor Nationaal Dax gelegen op 1.111 kilometer van Urk. WOENSDAG inmanden voor NATIONAAL Bourges. Dit station voor de dagfond ligt op 661 kilometer van Urk en op 652 kilometer van Swifterbant. Vrijdag inmanden voor een trainingsvlucht jonge duiven vanuit Deventer. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.