Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen ook Weert

508 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht met de jonge duiven vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. Eindelijk was daar de afkoeling na acht weken warmte en tropische hitte. Voor mens en dier weer erg fijn om mee te maken. Dit betekent natuurlijk ook dat de wind gedraaid is naar de west-zuidwest kant. De duiven werden zaterdag om 08.00 uur gelost met een west-zuidwesten wind en de duiven hadden een zeer snel vertrek. Nadeel voor de kortste afstanden is dan weer het doorschieten van de nog redelijk onervaren duiven. Het was Maarten Hakvoort die een super prestatie leverde met in het Samenspel de eerste drie duiven en zes duiven in de top 10. Maarten van harte proficiat met deze geweldige uitslag.

Opnieuw werd in de Surinamestraat de eerste prijs van PV Flevoland gedraaid. Het was de 18-762 die om 09.48 uur arriveerde en de 158 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 87 kilometer per uur en daarmee Tiemen Schinkel en Lub Korf opnieuw een overwinning bezorgde. Tiemen en Lub hadden 56 duiven mee en scoorden 45 prijzen en zij begonnen met de eerste, tweede, achtste en tiende plek. Bijna iedereen vind dit een topuitslag maar voor Tiemen en Lub is dit niet echt bijzonder. Tiemen zal de komende weken alles op alles zetten om te laten zien wat echt bijzondere uitslagen zijn en dat verwachten de mensen ook van zo’n top liefhebber. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Jacob Loosman was de grote uitblinker deze vlucht met 27 prijzen op 34 duiven en maar liefst 15 duiven bij de eerste 45 op de uitslag. Jacob begon met de derde en de zesde plek en zijn 18-035 speelt nu al voor de tweede keer de derde prijs. Stefanus Loosman deed het ook geweldig met 7 prijzen op 10 duiven en ons jeugdlid begint met de vierde en zevende plek. Erik Korteweg doet het ook erg goed in zijn eerste jaar. Op deze Weert werd het 13 prijzen op 20 duiven en Erik begon met een knappe negende plek. Opvallend was het presteren van Jef Custers op de meest ongunstige plek in de afdeling en vereniging. Verder opvallend Klaas van den Berg die de vruchten plukt van zijn nieuwe hok met ook een goede uitslag.

In de eerste divisie eerste en tweede Stefanus Loosman en derde Erik Korteweg. Bij de jeugd natuurlijk eerste Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Jef Custers met zijn getekenden op plek 39 en 58. De Jackpot voor de laatste prijs was voor Klaas van den Berg. De minutenprijs was voor Piet Zeeman.

Bij de jonge duiven onaangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Jacob Loosman, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Erik Korteweg en vijfde Robbie en Jolanda Vahl. Aangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Jacob Loosman, derde Erik Korteweg, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-476, tweede, derde en vijfde Jacob Loosman met zijn 18-611, 18-035 en 18-037 en vierde Erik Korteweg met zijn 18-306.

Volgende week staat de vierde vlucht op het programma met een nieuw station Bierges, gelegen op 225 kilometer van Urk en 216 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.