Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen ook Meer

 

359 duiven werden er vrijdagavond ingekorfd voor de tweede vlucht met jonge duiven vanuit Weert. Gezien de zeer harde zuid-westen wind werd zaterdagmorgen vroeg besloten de duiven te verplaatsen naar Meer, gelegen op 143 kilometer van Urk. Nadeel van deze wijziging was wel dat alle duiven nu de wind vol in de staart kregen en het risico op het te ver doorvliegen van deze redelijk onervaren duiven vergroot werd. De duiven werden om 10.25 uur gelost met zoals genoemd een zeer harde zuid-westen wind. Het concours in samenspel F werd gewonnen door Raymond de Vries uit Heerenveen. Raymond van harte proficiat.

De eerste duif van PV Flevoland viel om 11.49 uur bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was hun 078 die met een snelheid van 102 kilometer per uur twee minuten voorsprong had op nummer twee. Gezien de harde en vlagerige wind was het in buurten waar veel duivenmelkers wonen, erg lastig om de duiven binnen te krijgen. De duiven blijven op de wind nog een paar rondjes vliegen en er komen steeds meer duiven bij vliegen, zodat het moeilijk is om deze naar beneden te roepen. Toch waren het weer de specialisten Tiemen Schinkel en Lub Korf die de eerste prijs pakten en daarmee hun vakmanschap bevestigden. Verder was ook de zevende prijs voor hun. Op de attractievlucht ging zaterdagavond ook het vleespakket en meerdere vleesprijzen naar Tiemen en Lub. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Bert Hakvoort kreeg zijn duiven super en behaalde een mooie serie met 17 prijzen op 33 duiven, te beginnen met twee, drie en tien. Bert heeft de leiding in het Varia Vis kampioenschap jonge duiven met maar twee punten voorsprong op Tiemen Schinkel en Lub Korf. Klaas van den Berg en zijn compagnon Bartel de Berg deden het fantastisch met 8 prijzen op 16 duiven en hun eerste twee duiven op de plaatsen vier en negen. Fokke Gnodde behaalde een keurige vijfde plaats. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren ook voor de tweede week op rij in de top 10 te vinden, nu met de mooie prijzen zes en acht.

Riekelt en Jannie Brands scoorden ook nog een hele mooie serie van 24 prijzen op 48 duiven. Het hoogste prijspercentage was echter voor Bert Weerstand die maar liefst 20 prijzen scoorde op 34 duiven. Bert had daarnaast nog de eerste getekende duif in de uitslag.

Vrijdag is het inmanden voor de derde vlucht jonge duiven op Sittard. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.