Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen Nijkerk jonge duiven

328 jonge duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de vlucht op Weert. Opnieuw waren de weersverwachtingen niet best en zaterdag bleek al vrij vlot dat een lossing op Weert niet zou kunnen. In het begin van de middag werden de jonge duiven teruggebracht naar Nijkerk, voor onze leden op een afstand van 32 tot 67 kilometer. Een andere afdeling besloot wel te lossen en dat werd helaas een groot drama.

Het is gewoon een feit dat het seizoen 2016 een groot drama is qua weer op de geplande lossingsdagen. In meer dan 40 jaar is dat volgens mij nog nooit voorgekomen. Het wordt tijd dat we in het stille seizoen gaan nadenken hoe we met zo’n situatie flexibeler om kunnen gaan. Door bijvoorbeeld op donderdag in te manden als de vrijdag wel goed weer geeft. Iedereen heeft een electronisch systeem, dus ook op een werkdag kan iedereen mee concoursen om de prijzen. Dat duiven sneller binnenlopen als de liefhebber zelf ze binnen roept is niet bewezen, misschien is daar het omgekeerde wel het geval. Dat je jouw duiven dan niet ziet thuis komen is wel een groot nadeel, maar belangrijker is dat we onze duiven fatsoenlijke en verantwoorde vluchten kunnen geven.

Dirk Huizinga pakte op deze hele korte vlucht de eerste prijs in het samenspel. Dirk van harte proficiat.

Bij PV Flevoland vielen de eerste duiven bij de specialisten met jonge duiven Tiemen Schinkel en Lub Korf. Tiemen en Lub constateerden om 15.00 uur hun 871 en die maakte een snelheid van 73 kilometer per uur over een afstand van 54 kilometer. Tiemen en Lub pakten op deze Nijkerk de eerste, tweede en tiende plek. Tiemen en Lub gaan ook dit seizoen weer generaal kampioen van PV Flevoland worden, omdat ze met de oude duiven op ieder onderdeel heel goed presteren en met de jonge duiven echt super kunnen presteren. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Van den Berg Pigeons waren deze vlucht goed voor de derde, vierde en vijfde plek. Riekelt en Jannie Brands kregen hun duiven heel goed met 14 prijzen op 23 duiven en de kopprijzen zes en zeven. Frank, Gerwin en Harm Kempers waren goed voor 12 prijzen op 20 duiven en de prima kopprijzen acht en negen. Fokke Gnodde had ook nog een mooie serie met 3 prijzen op 6 duiven.

In de eerste divisie was het volledige podium voor Van den Berg Pigeons. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet Bakker. De minutenprijs was voor Simon Zeeman. De secondenprijs was voor Janny Okkes.

Alle duiven zijn natuurlijk thuisgekomen. Hopelijk lukt het de lossingscommissie de duiven de komende weken op een verantwoorde manier wat meer afstand te geven.

Dinsdag is het inmanden voor de laatste overnachtvlucht op Bergerac, donderdag voor de laatste dagfond op Blois en vrijdag is het inmanden voor een jonge duivenvlucht, waarschijnlijk op Weert. Allen heel veel succes

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.