Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen nationaal Reims

Tiemen Schinkel nationaal Reims

201 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de enige nationale vlucht met jonge duiven vanuit Reims, gelegen op 397 kilometer van Urk. De weersverwachting was niet al te best, op zaterdag werden zware buien verwacht. Maar zaterdagmorgen bleek het weer mee te vallen. De duiven werden om 08.45 uur gelost met een matige zuidoosten wind.

Natuurlijk waren alle ogen gericht op de topfavorieten Tiemen Schinkel en Lub Korf, die 38 duiven hadden ingemand. Om 12.57 uur valt het kras duivinnetje de 809 op de klep en maakte een snelheid van 96 kilometer per uur. De 809 is een goede duif die met deze prijs op alle acht vluchten acht prijzen heeft gewonnen. Al snel wordt de duif gemeld en blijkt het een vroege duif op Urk en dan wordt het super spannend. Geen snellere duif op Urk, niet in Bant, niet in Joure, in Harlingen komt er nog een duif heel dicht in de buurt. Maar na ruim een uur blijkt de 809 de eerste prijs te winnen van het gehele nationale concours van 14.593 duiven. Wat een sensatie, wat een super prestatie en de kroon op de duivencarrière van Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het hele seizoen met de jonge duiven ging al super, alle acht vluchten bij PV Flevoland gewonnen, hoge prijspercentages en dan nu een de dikverdiende eerste nationale overwinning. Tiemen en Lub worden dit najaar op een grootse wijze gehuldigd voor deze overwinning. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze nationale topprestatie en het sportieve hoogtepunt in de jonge geschiedenis van PV Flevoland.

Riekelt en Jannie Brands kregen hun jonge duiven ook weer super met 19 prijzen op 30 duiven en de tweede, vijfde, zevende en tiende plek. Riekelt en Jannie Brands hebben ook een geweldig seizoen met jonge duiven dit jaar. Pieter Woord en verzorger Lub Snoek kregen hun jonge duiven geweldig. Met 28 duiven mee werden 23 prijzen gescoord met de kopprijzen drie, zes, acht en negen. Over alle acht vluchten werd met onverduisterde fondduifjes zestig procent prijs gedraaid. Klaas van den Berg en Bartel de Berg deden het ook weer super met vier prijzen op vijf duiven en een schitterende vierde plek.

In de eerste divisie werd Pieter Woord eerste en derde en werden Klaas van den Berg en Bartel de Berg tweede. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord.

Het kampioenschap jonge duiven onaangewezen was natuurlijk voor Tiemen Schinkel en Lub Korf, Riekelt en Jannie Brands werden tweede en Pieter Woord derde. Aangewezen werden Riekelt en Jannie Brands eerste, Pieter Woord werd tweede en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde. Bij de duiven werden Riekelt en Jannie Brands eerste met hun 863, Tiemen Schinkel en Lub Korf met de nationaal winnares Reims de 809 tweede en Pieter Woord met zijn 447 derde.

Natuurlijk werden Tiemen Schinkel en Lub Korf ook eerste generaal kampioen en kampioen Generaal Kort en kampioen Generaal Lang. Maar Tiemen en Lub zullen hun hele duivenleven herinnerd worden aan deze schitterende nationale zege op Reims.

Volgende week beginnen de taartvluchten. Een festijn van vier weken waar heel veel prijzen te winnen vallen, het goede doel het Ronald McDonaldhuis weer flink wordt gesteund en vier weken heel gezellig met veel duivenvrienden samen zijn. Kijk vooral op www.taartvluchten.nl

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.