Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen met voorsprong Bierges jong

192 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op Bierges jonge duiven, gelegen op 225 kilometer van Urk. Zaterdag waren er eerst nog zware buien, toen die grotendeels waren verdwenen werden de duiven gelost om 12.40 uur met een matige zuiden wind. Er was nog veel storing in de lucht en daarmee werd het voor de jonge duiven andermaal een erg lastige vlucht. Vrijdag en zondag hadden betere omstandigheden gegeven voor de jonge duiven.

Om 14.51 uur, drie minuten na hun oude duif, kregen Tiemen Schinkel en Lub Korf hun eerste jonge duif de 19-756. De duif werd razendsnel gemeld en het bleek meteen een hele vroege duif. De 756 had de 225 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 103 kilometer per uur. Dit bleek al snel goed voor de eerste prijs bij PV Flevoland, de eerste prijs in Samenspel F2 en de tweede prijs in de afdeling. Tiemen en Lub scoorden op deze lastige vlucht 17 op 28 en ze begonnen met de eerste, vierde, vijfde, zesde, achtste en tiende plek. Zes bij de eerste tien, tweede van de afdeling is gewoon super. Tiemen en Lub nemen hiermee een voorschot op het felbegeerde Generaal Kampioenschap Onaangewezen. Maar toch is het oppassen geblazen, er worden nog weinig duiven gespeeld, dus een misstap kan je meteen het kampioenschap kosten. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze fraaie uitslag.

Johannes Schinkel was goed voor twee en zeven en dat is een keurig resultaat. Stefanus Loosman werd prima derde. Erik Korteweg doet het prima met de jonge duiven en behaalde een knappe negende plek. Uitblinkers waren Riekelt en Jannie Brands met 18 op 22.

In de eerste divisie eerste en derde Johannes Schinkel en tweede Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman en tweede Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 4 en 18 voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands.

Bij de jonge duiven onaangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Erik Korteweg en vijfde Jef Custers. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Meindert en Jan de Boer, derde Stefanus Loosman, vierde Jef Custers en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Bij de duiven Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en vijfde met hun 19-650 en 19-757, tweede Meindert en Jan de Boer met hun 19-353 en derde en vierde Stefanus Loosman met zijn 19-560 en 19-566.

Volgende week donderdag inkorven voor de midfond van Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk en vrijdag jonge duiven inkorven op Huy, gelegen op 232 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.