Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen lastige vlucht vanuit Weert

564 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de vitesse vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. De weersverwachting was ronduit slecht, vandaar dat diverse liefhebbers niet hadden ingemand. Zaterdag bleken er toch nog mogelijkheden en werden de duiven gelost om 11.40 uur met een harde zuiden wind. De duiven hadden een redelijk vlot vertrek volgens de lossingscommissie. Opmerkelijk is dat afdeling 10 hun duiven in Weert pas om 14.00 uur hebben gelost en de snelste in dat concours 1.798 meter per minuut vloog tegen 1.660 meter voor de snelste Friese duif. De eerste prijs in het Samenspel was voor Leo Tuinstra. Leo van harte proficiat.

Om 13.24 uur viel de twee jarige doffer de 193 op de klep in de Surinamestraat bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. De 193 vloog 91 kilometer per uur en behaalde daarmee de eerste prijs bij PV Flevoland en zevende in het samenspel. De 193 werd vorig jaar 4e duif vitesse, 4e duif midfond, 3e duif Generaal Kort en 3e duif Generaal Algemeen, kortom een echte klasbak die deze zeer lastige vlucht heeft gewonnen. Hun tweede duif werd keurig achtste. En daar waar in het verleden Tiemen en Lub nog wel eens punten lieten liggen op deze lastige vluchten hadden ze nu redelijk vlot hun 4 prijsduiven en was de vierde meteen hun getekende, zodat ze voor alle klassementen kansrijk bleven en zelfs op menig concurrent punten wonnen. Natuurlijk misten er bij het afslaan nog de nodige duiven, maar daar zijn de meesten goed van nagekomen. Tiemen en Lub van harte gefeliciteerd met jullie tweede zege.

Jelle Roskam deed het erg goed op deze Weert en hij scoorde 24 prijzen op 38 duiven en begon met de tweede prijs. Jelle is één van de weinige liefhebbers met meer dan 50% prijs over beide vluchten. Jef Custers werd dit jaar 81 jaar en daar waar de meeste duivenmelkers dan al gestopt zijn doet Jef nog volop mee en behaalde hij een prima derde plek. Frank en Harm Kempers deden het super met 23 prijzen op 34 duiven en zij begonnen met de prijzen vier en tien. Riekelt en Jannie Brands waren de grote uitblinkers met 21 prijzen op 28 duiven en zij begonnen op plek vijf. Johannes Schinkel scoorde zijn eerste top tien plek bij PV Flevoland met een keurige zesde plek. Piet en Simon Zeeman behaalden een mooie zevende plek. Pieter Woord en Louw van den Berg deden hun fondduiven voor het eerst mee en werden verrast met een leuke negende plek. Andere uitblinkers waren Erik Korteweg met 10 op 14, Meindert en Jan de Boer met 11 op 17 en Cees van der Steeg met 4 op 5.

In de eerste divisie eerste Jelle Roskam, tweede Jef Custers en derde Johannes Schinkel. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Johannes Schinkel. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bertram van Zuiden.

Bij het afslaan van de klokken misten er nog een aantal duiven, gelukkig zijn deze allemaal goed nagekomen.

Volgende week staat op het programma Heusden-Zolder. Vorig jaar werd dat iedere keer Sittard en dat ligt op 183 kilometer van Urk en op 172 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.