Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen lastige Menen

       

178 duiven werden donderdag ingekorfd voor de vijfde vlucht met jonge duiven vanuit Chimay. Zaterdagmorgen bleek het een lastige opgave om de duiven te lossen. De duiven werden verplaatst naar het westelijker gelegen Menen op 268 kilometer van Urk. De duiven konden om 14.30 uur gelost worden met een matige zuidwesten wind en veel buien op de vlieglijn. De overwinning in Samenspel F ging naar Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort. Hessel en Gerrit van harte proficiat.

Opnieuw viel de eerste duif van PV Flevoland in de Surinamestraat bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was hun 595 die om 17.22 uur met een snelheid van 94 kilometer per uur maar liefst negen minuten los vloog op nummer twee. Het is voor Tiemen en Lub al weer hun derde overwinning op vijf vluchten met jonge duiven. Tevens deden ze weer hele goede zaken voor het Varia Vis generaal kampioenschap, hoewel dat met nog twee vluchten te gaan nog alle kanten op kan. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Jef Custers deed het prima op deze vlucht met vier prijzen op zeven duiven te beginnen met een mooie tweede plek. Fokke Gnodde was natuurlijk ook present in de toptien met de prima prijzen drie en negen. Bert Weerstand behaalde de prijzen vier en acht. Zijn eerste duif was weer de 005 en na een derde op Sittard, een eerste op op Weert nu weer de vierde op Menen. Daarmee is de 005 natuurlijk de beste jonge duif van PV Flevoland. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn werden keurig vijf en tien. Bert Hakvoort behaalde een mooie zesde plek. Riekelt en Jannie Brands scoorden de zevende plaats.

In het Varia Vis jonge duiven onaangewezen in de spanning te snijden. De stand is nu Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Bert Hakvoort tweede en Fokke Gnodde derde. In het Varia Vis jonge duiven aangewezen staat Bert Hakvoort eerste, Bert Weerstand tweede en Jef Custers derde. In het Varia Vis jonge duiven duif staat Bert Weerstand eerste met zijn 005, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede met hun 595 en Bert Weerstand derde met zijn 006.

In het Varia Vis generaal onaangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Gerrit Wakker tweede en Fokke Gnodde derde. In het Varia Vis generaal aangewezen is Gerrit Wakker definitief eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede en Jef Custers derde.

Woensdag is het inkorven voor de laatste marathonvlucht Limoges, donderdag staat St Quentin jonge duiven teletekst op het programma en vrijdag is het inmanden voor de tweede natoervlucht vanuit Weert. Alleen heel veel succes. 

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.