Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen lastige Gennep

 

Vrijdagavond werden 339 duiven ingemand voor de eerste vlucht met de jonge duiven vanuit Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Zaterdag was het broeierig weer met een zuidoosten wind en dat zijn hele lastige omstandigheden voor de onervaren jonge duiven. Het was Jelle van der Heuvel die de eerste prijs won in samenspel F. Jelle van harte proficiat.

En natuurlijk viel de eerste jonge duif van PV Flevoland bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was hun 577 die om 08.43 uur arriveerde en een snelheid maakte van 93 kilometer per uur. De 577 had maar liefst 6 minuten voorsprong op de tweede duif in de vereniging. Tiemen en Lub zijn de specialisten in het spel met de jonge duiven en op de eerste vlucht scoorde ze meteen al een mooie serie van 19 prijzen op 35 duiven met de eerste en negende prijs. Nu blijkt dat ze hun jonge duiven weer goed voor elkaar hebben zijn ze natuurlijk meteen de grote favoriet voor het winnen van het Varia Vis generaal kampioenschap. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Riekelt en Jannie Brands, specialisten op de marathonvluchten, deden het ook super met een keurige tweede en tiende prijs. Bert Hakvoort scoorde een mooie serie van 16 prijzen op 34 duiven te beginnen met prijs drie en vier. Bert zijn tweede duif was de eerste getekende duif in de uitslag. Piet en Simon Zeeman waren de grote uitblinkers met maar liefst zeven prijzen op tien duiven met de prima prijzen vijf en zes. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn hebben hun jongen ook picobello met 19 prijzen op 36 duiven en hun 281 op een mooie zevende plek. Bert Weerstand behaalde een keurige achtste plaats.

Het concours stond ongeveer twee uur open, een teken dat het heel lastig was voor de jonge duiven. Gelukkig zijn de duiven goed nagekomen.

Vrijdag is het inmanden voor de tweede vlucht voor de jonge duiven vanuit Weert. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.