Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen lastige dagfond Auxerre

155 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht op de dagfond vanuit Auxerre, gelegen op 558 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdagmorgen om 07.30 uur gelost met een noordoosten wind en oplopende temperaturen. Kortom omstandigheden voor de echte topduiven om het verschil te maken. Het waren Jan en Hessel Ras die hun duiven geweldig zagen presteren met de eerste prijs in Samenspel F en twee duiven op teletekst. Jan en Hessel van harte proficiat.

Na een vroege melding van Jef Custers in Biddinghuizen was het de vraag of op de verdere afstanden er nog voor zou worden gepakt. Het waren Tiemen Schinkel en Lub Korf die hun topduif de 16-865 om 15.50 constateerden. Zij maakte een gemiddelde snelheid van 67 kilometer per uur over de 558 kilometer en dat bleek net voldoende voor de eerste prijs. Tiemen en Lub kregen hun duiven erg goed met negen prijzen op tien duiven. Met deze uitslag was Auxerre meteen hun beste vlucht op de dagfond tot nu toe. Erg belangrijk ook want anders was de concurrentie wel erg dicht genaderd. En dat kenmerkt de ware kampioenen om er op belangrijke momenten te staan. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie en belangrijke zege.

Jef Custers deed het ook erg goed met 7 op 9 en deze topper uit Biddinghuizen begon met een fraaie tweede plek. Riekelt en Jannie Brands behaalden een keurige derde plek. Johannes Schinkel was met vier en negen prima op dreef. Jelle Roskam was de blikvanger met drie kopprijzen en de vijfde, zevende en achtste plek was zijn deel. Jeugdlid Stefanus Loosman houdt de druk op de ketel met 8 op 10 en een knappe zesde plek. Frank en Harm Kempers zijn als specialisten natuurlijk ook aanwezig met een keurige tiende plek.

Uitblinkers verder Piet Bakker met 6 op 10 en Wilco Nijenkamp met 2 op 2. In de eerste divisie eerste Jef Custers, tweede Johannes Schinkel en derde Jelle Roskam. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 1 en 12 voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet Bakker.

Komende donderdag inkorven voor Rethel en vrijdag jonge duiven op Gennep. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.