Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen laatste vlucht Dreis-Bruck

 

168 duiven werden vrijdag ingekorfd bij PV Flevoland voor de laatste vlucht van het seizoen en van de natour vanuit Dreis-Bruck, gelegen op 280 kilometer van Urk. Dreis-Bruck ligt in Duitsland, vlak achter een natuurreservaat met heel veel bomen en heel veel roofvogels. Waarschijnlijk is de wens om in Duitsland te lossen veel groter geweest dan het zoeken van een kwalitatief goede lossingsplaats. Na heel veel problemen vrijdagnacht om de losplaats te vinden en in de zaterdagmorgen konden onze duiven eindelijk om 11.20 uur gelost worden met aanvankelijk een oostelijke wind draaiend naar westelijke richtingen. Raymond de Vries uit Heerenveen won de eerste prijs in Samenspel F en daar feliciteren we Raymond van harte mee.

Omdat het kampioenschap van de natour super spannend was en nog zeker 4 liefhebbers kampioen konden worden werd vooraf besloten om de duiven niet te melden, zodat pas zaterdagavond bekend werd wie eerste van Dreis-Bruck was en wie er kampioen was geworden. Uiteindelijk bleek om 14.52 uur de eerste duif gevallen te zijn in de Surinamestraat in Urk bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was zijn 19-772 die op Arlon 12e was, op Courtisols 2e en nu op Dreis-Bruck met een gemiddelde snelheid van 79 kilometer per uur de eerste prijs scoorde. De 772 die de laatste weken dus top presteert en er geen moeite mee heeft om de ene week vanuit midden in de Ardennen, de andere week vanuit Noord-Frankrijk en de laatste week vanuit Duitsland kop te vliegen. Alle kenmerken om een hele goede duif te worden en daar kunnen Tiemen en Lub nog heel veel plezier aan gaan beleven. Naast de eerste prijs werd ook nog de derde prijs gescoorde op deze lastige vlucht vanuit Duitsland. Opnieuw weer een geweldig seizoen voor Tiemen Schinkel en Lub Korf waarin alle belangrijke titels werden gewonnen. Tiemen en zijn vrouw Klaasje en zijn compagnon Lub Korf feliciteren we van harte met deze Duitse zege en alle gewonnen prijzen en titels.

Johannes Schinkel heeft een geweldige natour gedraaid met drie eerste prijzen, hoorde vorige week bij de 10 beste Grootmeesters van de afdeling en was op deze Dreis-Bruck goed voor een prima tweede prijs. Piet en Simon Zeeman behoorden vorige week ook tot de 10 beste Grootmeesters van de afdeling en waren nu goed voor een prima 8 op 10 en begonnen met een fraaie vierde plek. Jeugdlid Joas van Zuiden ook geweldig met 6 prijzen op 9 duiven en Joas begint met een prima vijfde plek. Riekelt en Jannie Brands top met 20 op 31 en de kopprijzen zes, zeven en tien. Dubbele Hakvoort ook goed op dreef met de kopprijzen acht en negen.

In de eerste divisie eerste Johannes Schinkel, tweede Piet en Simon Zeeman en derde Joas van Zuiden. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden en tweede Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 12 en 17 voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bert Hakvoort.

Het felbegeerde kampioenschap natour onaangewezen was voor Piet en Simon Zeeman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Johannes Schinkel, vierde Robbie Vahl en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Robbie Vahl. Bij de duiven eerste Riekelt en Jannie Brands met hun 17-662, tweede en derde Piet en Simon Zeeman met hun 18-541 en 18-629, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-903 en 18-479.

Het felbegeerde generaal onaangewezen is gewonnen door Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Stefanus Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Jef Custers en vijfde Frank en Harm Kempers. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Stefanus Loosman, vierde Jef Custers en vijfde Frank en Harm Kempers. Generaal Duif eerste, tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 18-650 en 17-139, derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vierde Stefanus Loosman met zijn 18-630.

Het seizoen zit er op. Heel veel dank voor alle leden van de inkorfcommissie, van de ICT, de website, de inladers, de manden schoonmakers, de vluchtpenningmeester, de bar en alle bestuursleden en iedereen die we vergeten. Zonder al deze vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan en zo’n mooi seizoen draaien. De komende vijf weken de GIANT najaarsklassiekers nu voor alle liefhebbers boven de grote rivieren en met hopelijk grote deelname. Een uitdaging om daar een succes van te maken en weer een groot bedrag in te zamelen voor het Ronald McDonaldhuis.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.