Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen goed verlopen Gennep

520 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht van de jonge duiven op Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Opnieuw tropische temperaturen, maar gelukkig geen onweersstoringen. Daardoor vond de lossingscommissie dat de vlucht dit weekend wel door kon gaan. Wel het advies om een uur later in te korven. Zaterdagmorgen werden de jonge duiven om 07.00 uur gelost met een matige noordwesten wind. Gennep kende een prachtig verloop en er waren geen verliezen. De eerste prijs in het Samenspel was voor Willem Post. Willem van harte proficiat met deze mooie zege.

Het was de 4297661 die om 08.31 uur werd geconstateerd in de Surinamestraat en de bazen Tiemen Schinkel en Lub Korf de zoveelste zege dit seizoen bezorgde. De 661 had de 114 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 75 kilometer per uur. Tiemen en Lub zijn formidabele spelers met jonge duiven en dat maakten ze deze vlucht volledig waar met 48 prijzen op 57 duiven. Tiemen en Lub begonnen met de eerste, derde, vierde en vijfde prijs. Hun 476 is de enige duif die beide vluchten in de top 10 heeft gevlogen, op Gennep 1 de achtste prijs en nu op Gennep 2 de vierde prijs. Niet verwonderlijk dat deze duif bovenaan hun inkorflijst stond, want nu het Generaal Onaangewezen zo goed als zeker binnen is wordt het Generaal Aangewezen het volgende doel. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze prima zege en uitslag.

Jeugdlid Stefanus Loosman deed het ook super met zeven prijzen op acht duiven en Stefanus begon met de tweede en zesde prijs en kreeg daarvoor een welgemeend applaus zaterdagavond. Jacob Loosman is een specialist op de korte vluchten en met 26 prijzen op 34 duiven en de zevende, achtste, negende en tiende prijs deed Jacob het geweldig.

Verdere uitblinkers Erik Korteweg met 15 op 21 en Riekelt en Jannie Brands met 18 op 24. In de eerste divisie eerste en tweede Stefanus Loosman en derde Robbie en Jolanda Vahl. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman en tweede Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Piet Bakker met de getekenden op plek 125 en 141. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Hein Bakker.

Bij de jonge duiven onaangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Jacob Loosman, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Robbie en Jolanda Vahl en vijfde Erik Korteweg. Aangewezen eerste Jacob Loosman, tweede Stefanus Loosman, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Erik Korteweg. Bij de duiven eerste, derde en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-476, 18-685 en 18-684, tweede Jacob Loosman met zijn 18-003 en vijfde Frank en Harm Kempers met hun 18-583.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.