Tiemen Schinkel en Lub Korf uitblinkers op zeer lastige Sittard

Tiemen Schinkel en Lub Korf uitblinkers op zeer lastige Sittard

203 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht op de Vitesse vanuit Sittard, gelegen op 187 kilometer van Urk. De weersverwachting gaf aan dat het een zeer lastige vlucht zou worden. En dat bleek ook de werkelijkheid, met de verschuiving van een dag werden de duiven gelost om 13.45 uur met een bewolkte lucht en een matige noordenwind.

Na ruim drie uur vlieg de eerste duif op de klep bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was hun 761 die de 187 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 59 kilometer per uur. Zo’n lage gemiddelde snelheid komt heel weinig voor en dat is een teken dat het een lastige vlucht is geworden. De 761 is trouwens een klasse apart op de korte vluchten en met een 11e, 21e, 8e, 3e en 1e prijs is hij de beste duif in de vereniging. Daar stopt het trouwens niet bij, over de 5 vluchten provinciaal met een gemiddelde deelname van 15.760 duiven is de 761 de 3e beste duif geworden. Een echte klasbak, net als zijn eigenaars. Tiemen en Lub scoorden daarnaast ook nog de derde en de zesde en waren daarmee de grote uitblinkers op deze Sittard en over alle Vitesse vluchten. Een prestatie waar iedereen ze van harte mee feliciteert.

Tweede werd Johannes Schinkel, vierde en dat is ontzettend knap Siebrand Stavasius, vijfde en dat is ook erg goed Bart Vos, knap zevende Dubbele Hakvoort, acht en negen is de mooie prestatie van Piet en Simon Zeeman en netjes tiende Frank Kempers. In de eerste divisie eerste Siebrand Stavasius, tweede Bart Vos en derde Dubbele Hakvoort. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Wouter Kroon en derde Leontien Bonestroo. Bij de liefhebbers met de beste hokprestatie eerste Wilco Nijenkamp met 3 prijzen op 4 duiven en Tiemen Schinkel en Lub Korf met 12 prijzen op 16 duiven en gedeeld derde Wouter Kroon met 6 prijzen op 9 duiven en Jelle Roskam met 2 prijzen op 3 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met de getekenden op 1 en 27. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Joas van Zuiden.

De kampioenen op de Vitesse onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Bart Vos, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Joas van Zuiden, derde Robbie Vahl, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Jelle Roskam. Bij de duiven eerste en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 19-761 en 18-661, tweede Joas van Zuiden met zijn 17-201, vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vijfde Johannes Schinkel met zijn 20-309.

Komende vrijdag inmanden voor Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.