Tiemen Schinkel en Lub Korf uitblinkers op Deurne

508 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op de tweede vlucht van de vitesse vanuit Deurne gelegen op 135 kilometer van Urk. De voorspelling voor zaterdag was prima met helder zonnig weer en een goede twintig graden. Zaterdagmorgen begon met nevel vooral bij de lossingsplek, toen die was opgetrokken werd er gelost om 10.30 uur met een matige noordoosten wind, kortom schitterend duivenweer. Het was Willem Post die niet alleen de eerste prijs in het samenspel maar ook van de afdeling scoorde met de hoogste snelheid van het weekend van heel Nederland. Willem van harte proficiat met deze topprestatie.

In de Surinamestraat was het zaterdag echt genieten bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Afgelopen weekend waren ze vierde Grootmeester bij Het Spoor der Kampioenen en op deze Deurne stond er geen maat op. Het was hun 16-865 die als eerste afdrukte op 12.12 uur en na zijn zevende prijs op Gennep nu de eerste prijs op Deurne pakte met een snelheid van 80 kilometer per uur. Dat was tevens goed voor de achtste prijs op bijna 21.000 duiven in de afdeling. Even later volgde de 16-757, de winnaar van de jaarlingencompetitie in 2017, met de tweede prijs. Verder werd nog de achtste en negende prijs gescoord en vlogen bij PV Flevoland 32 op 37 duiven prijs, in afdelingsverband was dat 30 op 37 en dat is 81% prijs. Werkelijk weer een geweldige uitslag en waar diverse concurrenten al wat steken hebben laten vallen op de eerste twee vluchten zijn Tiemen en Lub ijzersterk begonnen. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze bijzonder mooie uitslag.

Jacob Loosman maakte ook een knappe uitslag met 13 op 19 en hij begon met de derde en vierde prijs. Riekelt en Jannie Brands deden het ook erg goed en draaiden weer twee duiven in de top tien en laten dat nou dezelfde twee duiven zijn die op Gennep in de top tien zaten. Hun 16-001 speelt acht op Gennep en vijf op Deurne en hun 17-662 speelt eerste op Gennep en zeven op Deurne. Riekelt en Jannie scoren 13 op 16 en dat is erg knap voor marathonspelers. Jef Custers is het seizoen ook knap begonnen met na de derde op Gennep nu een mooie zesde op Deurne. Gerrit Wakker boekte zijn eerste succes op zijn nieuwe duivenfarm en hij begon met een keurige tiende plek.

De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Jacob Loosman met de prijzen 3 en 27. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Jef Custers. Bij de junioren was eerste Stefanus Loosman en tweede Joas van Zuiden. In de eerste divisie was eerste en derde Riekelt en Jannie Brands en tweede Jef Custers.

Onaangewezen staan eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Jef Custers, vierde Jacob Loosman en vijfde Piet Bakker. Aangewezen eerste Jacob Loosman, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Oscar Martens en vijfde Jef Custers. Bij de duiven eerste, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-865, 17-208 en 16-868, tweede en derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-662 en 16-001.

Volgende week de derde vlucht vanuit Weert gelegen op 158 kilometer van Urk en op 147 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.