Tiemen Schinkel en Lub Korf superieur op lastige Blankenheim

 

9 liefhebbers korfden bij PV Flevoland donderdag 132 duiven voor de laatste vlucht op de midfond vanuit het Duitse Blankenheim gelegen op 257 kilometer van Urk. Op het programma stond zaterdag Rethel met 360 kilometer en gezien de tropische temperaturen werd dit gewijzigd. Afdeling Friesland’96 en afdeling 10 kozen voor inkorven op donderdag en gezamenlijk los op vrijdag in Blankenheim. De duiven werden vrijdag om 07.30 uur gelost met een matige zuidoostenwind en snel oplopende temperaturen tot tropische waarden. Ontzettend lastig voor mens en dier en de vraag was hoe onze duiven met deze omstandigheden zouden omgaan. In Samenspel F werden Jacob en Wouter de Vries uit Urk op plek 1 en 2 de grote winnaars en met deze dubbele zege feliciteren we Jacob en Wouter van harte.

Tiemen Schinkel en Lub Korf hadden 17 duiven mee op Blankenheim. Tiemen heeft sinds kort vakantie en deze gebruikt de grootmeester natuurlijk om de puntjes op de i te zetten. Om 10.39 uur was het de jaarling 779 die zich meldde in de Surinamestraat en met een gemiddelde snelheid van 82 kilometer per uur was de 258 kilometer afgelegd. Een paar seconden later was daar de jaarling 787 en dat was een voorteken van een geweldige duivenshow. In 10 minuten tijd waren 8 duiven present, waarvan 4 jaarlingen. Daar waar anderen moeizaam hun duiven thuiskregen was het bij Tiemen en Lub precies andersom. Bij PV Flevoland werd een recorduitslag gerealiseerd met om te beginnen de eerste, tweede, vierde, vijfde, zevende, achtste, negende en tiende prijs met 15 prijzen op 17 duiven. Met vier jaarlingen in de top tien zit het met de kwaliteit op het vlieghok ook de komende jaren wel goed. Ook nu weer de twee getekende duiven in de top tien en daarmee werd de zoveelste Jackpot voor de eerste twee getekenden gescoord. Fenomenaal deze prestatie en daarmee werd de combinatie eerste midfond onaangewezen en aangewezen en de voorsprong voor het generaal kampioenschap lijkt nu al niet meer te overbruggen voor de concurrentie. Het schijnt dat de leiding van Noordzee Vis al diverse telefoontjes heeft gehad met vragen waarom ze Tiemen zo lang vakantie hebben gegeven en of dat volgend jaar niet wat korter kan. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze super uitslag, het is jullie van harte gegund.

Riekelt en Jannie Brands deden het ook erg goed met 11 op 14 en een mooie derde plek. Johannes Schinkel deed goede zaken voor het generaal kampioenschap met plek zes. Joas van Zuiden was goed op dreef met 12 op 20. In de eerste divisie eerste en tweede Joas van Zuiden en derde Jelle Roskam. Bij de jeugd het volledige podium voor Joas van Zuiden. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Joas van Zuiden. Alle winnaars van harte proficiat.

Bij de midfond de eindstand onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Joas van Zuiden, vierde Johannes Schinkel en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Joas van Zuiden, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Johannes Schinkel. Bij de duiven eerste en vijfde Joas van Zuiden met zijn 16-930 en 17-204, tweede en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-661 en 17-188 en derde Piet en Simon Zeeman met hun 17-870.

Tussenstand generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Joas van Zuiden, derde Johannes Schinkel, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Jelle Roskam. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Joas van Zuiden, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Johannes Schinkel. Bij de duiven eerste en tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 17-812 en 18-308, derde Joas van Zuiden met zijn 18-313, vierde Johannes Schinkel met zijn 17-101 en vijfde Jelle Roskam met zijn 18-646.

De tropische temperaturen zorgden voor een matig verloop van de vlucht op Blankenheim en het is te hopen dat volgend weekend de temperaturen weer wat zakken. Mocht dit zo zijn dan is de laatste vlucht met oude duiven op Chateaudun (afstand Urk 592 kilometer) en wordt met de jonge duiven gespeeld op Blankenheim (afstand Urk 257 kilometer). Allen heel veel succes.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.