Tiemen Schinkel en Lub Korf superieur op Heusden-Zolder

 

615 duiven werden er vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de vierde vlucht op de vitesse, opnieuw vanuit Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. De weersverwachting was goed en zaterdagmorgen werden de duiven om 09.45 uur gelost met een matige oosten wind. Het waren Klaas Hoekstra met zijn compagnon Arie van Urk die het presteerden om de eerste prijs in het afdelingsconcours te pakken. Klaas en Arie van harte proficiat met dit mooie resultaat.

Het was een waar duivenfeest in de Surinamestraat bij Tiemen Schinkel en Lub Korf waar de duiven fantastisch presteerden. Om 12.05 uur werd de jaarlingdoffer de 880 geconstateerd die de afstand van 182 kilometer aflegde met een gemiddelde snelheid van 78 kilometer per uur. En daarmee was de koek nog niet op. Tiemen Schinkel en Lub Korf zetten een ongelooflijk goede uitslag neer met de eerste, tweede, derde, zesde, zevende, achtste, negende en tiende prijs met 87% prijs. En dat is één van de beste uitslagen met oude duiven in de geschiedenis van PV Flevoland, waar alle records toch al zo’n beetje op naam van Tiemen en Lub staan. Het waren deze keer hun doffers die alle kopprijzen pakten. Hun 16-870 was vorige week tweede en nu tiende. Deze prestaties geven de concurrenten stof tot nadenken en zij zullen nog een versnelling hoger moeten schakelen om dit geweld bij te kunnen houden, laat staan om het te verbeteren. Tiemen en Lub van harte proficiat met dit geweldige resultaat.

In Swifterbant bewezen Bertram en Joas van Zuiden dat je met een oosten wind ook top kunt presteren. Bertram en Joas waren goed voor een prima vierde plek. Hun 16-692 was goed voor de derde plek op Weert en nu voor de vierde plek op Heusden-Zolder. In Tollebeek was Van den Berg Pigeons goed voor 89% prijs en een mooie vijfde plek. Hun 16-905 was vorige week eerste van Heusden-Zolder en nu deze week vijfde op Heusden-Zolder. Verder waren de volgende liefhebbers goed voor meer dan 70% prijs; Dubbele Hakvoort met 19 op 24, Jelle Roskam met 14 op 16, Jef Custers met 14 op 18, Frank en Harm Kempers met 16 op 21, Frans van den Berg jr. met 8 op 10, Wilco Nijenkamp met 5 op 5 en Robbie & Jolanda Vahl met 3 op 4.

Ook opvallend was Patrick Slabbekoorn met een laatje op plek 65. In de eerste divisie was Jelle Roskam eerste en tweede en Frank en Harm Kempers derde. Bij de jeugd was Frans van den Berg jr eerste, Wouter Kroon tweede en Cornelis-Jan van Urk derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Jef Custers met de prijzen 13 en 33. De Jackpot voor de laatste prijsduif ging naar Bert Hakvoort die nu in Tollebeek weer een topkolonie voor de marathonvluchten probeert op te bouwen. De minutenprijs was voor Pieter Woord.

Bij de kampioenschappen onaangewezen staat Van den Berg Pigeons eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede, Dubbele Hakvoort derde, Bertram en Joas van Zuiden vierde en Fokke Gnodde vijfde. Aangewezen Van den Berg Pigeons eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede, Dubbele Hakvoort derde, Jef Custers vierde en Jelle Roskam vijfde. Bij de duiven Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en tweede met hun 15-794 en de 16-870, Van den Berg Pigeons derde en vijfde met hun 16-862 en de 16-874 en vierde Dubbele Hakvoort met zijn 15-989.

Heusden-Zolder werd een goed verlopen vlucht met geen verliezen. Volgende week start de midfond vanuit Quievrain wat 100 kilometer verder ligt dan Heusden-Zolder. Tevens zijn er weer vier gesponsorde zakken voer te winnen. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.