Tiemen Schinkel en Lub Korf super op supersnelle Wijchen

 

302 duiven werden vrijdag ingemand bij PV Flevoland op de vijfde vlucht voor de vitesse vanuit Wijchen, gelegen op 97 kilometer van Urk. De weersverwachting was tropisch weer en een matige droge zuidoosten wind. De duiven werden zaterdag gelost om 07.30 uur. Het waren de Gebroeders de Vries uit Urk die de eerste prijs pakten in het samenspel. Van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Het was opnieuw genieten in de Surinamestraat bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Om 08.22 uur was het hun 16-886 die als een raket op de klep viel en deze jaarling legde de 97 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 111 kilometer per uur. Het was voor Tiemen en Lub hun tweede overwinning op rij. Hun 16-801 won vorige week Quievrain en was nu derde op Wijchen. Opmerkelijk van deze vlucht was dat Tiemen en Lub hun eerste drie duiven ook hun drie gezette duiven voor de Jaarlingencompetitie zijn. Ook in deze competitie staan Tiemen en Lub op kop en hun drie jaarlingen staan daar momenteel eerste, tweede en vierde. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze topprestaties.

Fokke Gnodde deed het ook geweldig op Wijchen en presteerde het om met zijn eerste twee getekende duiven de kopprijzen twee en vijf te scoren. Gerrit Wakker pakte met zijn super 123 opnieuw een kopprijs en deze keer was dat een mooie vierde plek. Jacob Loosman is erg goed op de korte vluchten en nu was een prima zesde plek zijn deel. Van den Berg Pigeons scoorde deze keer de zevende plek. Piet en Simon Zeeman waren ook goed op dreef met de kopprijzen acht en negen. Klaas van den Berg en Bartel de Berg waren goed voor een keurige tiende plek.

Uitblinkers met meer dan 70% prijs zijn Tiemen Schinkel en Lub Korf met 14 op 18, Fokke Gnodde met 6 op 6, Van den Berg Pigeons met 6 op 6, Jef Custers met 8 op 11, Meindert en Jan de Boer met 5 op 6, Frank en Harm Kempers met 15 op 18, Piet Bakker met 3 op 3 en Wilco Nijenkamp met 4 op 5. In de eerste divisie eerste en derde Jacob Loosman en tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg. Bij de jeugd bezette Wouter Kroon het volledige podium. Bij de jaarlingen Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en tweede en Fokke Gnodde derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons met de prijzen 7 en 23. De Jackpot voor de laatste prijsduif was niet gezet en gaat naar de volgende vlucht Pontoise. De minutenprijs was voor Piet Zeeman.

Bij het kampioenschap vitesse onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Van den Berg Pigeons, derde Fokke Gnodde, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Bertram en Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Fokke Gnodde, vierde Jef Custers en vijfde Bertram en Joas van Zuiden. Bij de duiven eerste Van den Berg Pigeons met hun 16-862, tweede en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 15-794 en hun 16-870 en derde en vijfde Jef Custers met zijn 13-444 en zijn 15-898.

Dinsdag staat de marathonvlucht vanuit Limoges op het programma, afstand Urk 815 kilometer. Vrijdag is het inmanden voor de midfond Chimay, afstand Urk 305 kilometer. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.