Tiemen Schinkel en Lub Korf super op Gennep Jong

    

Op de jonge duivenvlucht van Gennep werden bij PV Flevoland 192 duiven ingekorfd. De duiven werden zaterdagmorgen om vijf over negen gelost met een behoorlijke zuidwesten wind. Het waren Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort die met voorsprong de eerste prijs wonnen in ACG 5. Hessel en Gerrit van harte proficiat.

Bij PV Flevoland was vooraf de verwachting dat Tiemen Schinkel en Lub Korf de jonge duiven concoursen zouden domineren. Zaterdag bleek op de eerste vlucht voor de punten dat Tiemen en Lub hun favorietenrol helemaal waar maakten. Tiemen en Lub scoorden de eerste, tweede, derde, achtste, negende en tiende plek. Door deze super uitslag werd ook de leiding in de Varia Vis competitie voor het generaal overgenomen van Harm Gnodde. Het verschil is echter maar vier punten, daardoor wordt het de laatste vier vluchten een ongekende spannende strijd. Tiemen, Klaasje en Lub van harte proficiat met deze topprestatie.

Harm Gnodde deed prima mee met een mooie vierde en zesde plek. Zijn tweede duif de 367 was zijn tweede getekende duif. Harm houdt nog steeds alle kansen op het kampioenschap in eigen hand. Ook broer Fokke Gnodde kan met een vijfde plek en tien van zijn negentien duiven in de prijzen terugzien op een geslaagde vlucht. Fokke is bezig met een stevige opmars in de strijd om het kampioenschap en de derde plaats komt steeds dichterbij.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren de enige die in het Urker geweld een mooie toptien plaats wisten te scoren. Hun 204 werd keurig zevende. Bertram en Patrick hebben lang mee kunnen doen voor de eerste plek in het kampioenschap, maar zullen de komende vier vluchten flink aan de bak moeten om Fokke Gnodde van de derde plek af te houden. Maar Bertram zou Bertram niet zijn om de komende weken nog voor een daverende stunt te zorgen. Zijn concurrenten weten het maar al te goed, Bertram is pas verslagen als de laatste vlucht afgelopen is.

Ook de jonge duiven zijn heel goed thuisgekomen. Waar bij de andere afdelingen geklaagd wordt over grote verliezen, lijkt het bij onze afdeling juist heel goed te lopen. Volgende week staat Hapert op het programma. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.