Tiemen Schinkel en Lub Korf sterke winnaars Heusden-Zolder

Tiemen Schinkel en Lub Korf sterke winnaars Heusden-Zolder

478 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht met jonge duiven op Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. De jonge duiven werden zaterdag al vroeg gelost om 07.45 uur met een blauwe lucht en een overwegend zuidenwind. Ze hadden een super vertrek en door de wind in de staart vlogen de duiven zeer hoog. Een reden dat de meesten ver boven Urk hun hok misten en doorvlogen naar de Waddenzee, wat als gevolg had dat het een lastige vlucht werd.

Natuurlijk zijn er ook liefhebbers die in iedere omstandigheid kunnen uitblinken en Tiemen Schinkel en Lub Korf behoren tot die categorie. Tiemen had voor deze vlucht 30 jonge duiven klaargestoomd. Zaterdag om 09.37 uur arriveerde zijn eerste duif, helaas door externe omstandigheden werd veel tijd verloren en liep zijn 193 pas op 09.44 uur binnen. De 193 had de 182 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 92 kilometer per uur. Kort daarna arriveerden nog een paar duiven en kwamen daarna alle duiven regelmatig thuis. Tiemen en Lub waren op deze Heusden-Zolder goed voor de eerste, tweede en vijfde prijs. Totaal vlogen 29 duiven in de prijzen van de 30 ingemande duiven. Dat is natuurlijk een super prestatie en we dienen daarvoor een diepe kniebuiging te maken. Van harte proficiat mannen en ga zo door.

Riekelt en Jannie Brands waren ook weer geweldig met de derde, vierde, negende en tiende plek. Dubbele Hakvoort ook goed op dreef met een zesde plek, Johannes Schinkel behaalde een knappe zevende plek en Klaas van den Berg en Bartel de Berg prima met een goede achtste plek.

In de eerste divisie eerste en derde Dubbele Hakvoort en tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden en tweede Wouter Kroon. Bij de liefhebbers met de beste hokprestatie eerste natuurlijk Tiemen Schinkel en Lub Korf met 29 prijzen op 30 ingemande duiven, tweede Frank Kempers met 16 prijzen op 19 duiven en derde Riekelt en Jannie Brands met 22 prijzen op 29 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven is voor Dubbele Hakvoort met de getekende duiven op plek 19 en 49. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Wouter Kroon.

Volgende week donderdag jonge duiven inmanden voor Burdinne, gelegen op 236 kilometer van Urk. Vrijdag inmanden voor een trainingsvlucht vanuit Deventer, gelegen op 62 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.