Tiemen Schinkel en Lub Korf sterke winnaars Gennep Jong

 

555 jonge duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op de tweede vlucht voor jonge duiven vanuit Gennep gelegen op 114 kilometer van Urk. Op het programma stond aanvankelijk Boxtel, maar vanwege de oostenwind werd gekozen voor Gennep. Zaterdagmorgen was het mooi weer en de duiven werden om 08.15 uur gelost met een matige oostenwind. Jelle van den Heuvel had de eerste twee duiven in het regio concours. Jelle van harte proficiat.

Wie o wie kan Tiemen Schinkel en Lub Korf tegenstand bieden op de jonge duivenvluchten? Op deze Gennep kon niemand dat. Tiemen en Lub constateerden hun eerste duif op 09.32 uur. Het was hun 801 die met een snelheid van 88 kilometer per uur Tiemen en Lub de eerste plek bezorgden bij PV Flevoland en de vierde prijs in de regio. De 801 was vorige week al tweede en werd toen met 1 seconde verschil geklopt door een hokgenoot. Tiemen en Lub scoorden de eerste, tweede, achtste, negende en tiende plek. Zij pakten ook weer flink wat punten op hun concurrenten voor het generaal. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Riekelt en Jannie Brands deden het geweldig met 19 prijzen op 35 duiven en ze beginnen op plek drie. Pieter Woord is ook weer goed voor een mooie serie met 47 prijzen op 82 duiven en hij begint op plek vier. Bert Hakvoort behaalde een keurige vijfde plek en had voor de tweede keer op rij zijn 670 als eerste op het hok. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn scoorden een prima zesde plek. Gerrit Wakker was ook goed voor een mooie plek in de toptien en werd zevende. Mooie series waren er voor Hein Bakker met 20 prijzen op 40 duiven en Piet Bakker en Kees Weerstand met drie prijzen op vijf duiven.

In de eerste divisie was Pieter Woord eerste en derde en Bert Hakvoort tweede. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Hein Bakker. De Jackpot voor de laatste prijsduif was ook voor Hein Bakker. De minutenprijs was voor Jef Custers, de secondenprijs was voor Klaas van Urk.

Gennep werd een mooie vlucht met weinig verliezen, de duiven zijn goed nagekomen. Volgende week Duffel, allen veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.