Tiemen Schinkel en Lub Korf scoren topklasseringen in de afdeling op Venlo (jong)

Tiemen Schinkel en Lub Korf scoren topklasseringen in de afdeling op Venlo (jong)

50 duiven werden er vrijdag door 5 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de negende jonge duivenvlucht, 146 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Dit weekend stond er zowel een jonge- als natoervlucht.vanaf hetzelfde station op het programma. Dit zorgde voor enige verwarring in de inkorflokalen, omdat men heel scherp moest zijn op welke wedstrijd de jonge duiven zouden worden ingekorfd, deze waren op beide vluchten welkom. Het weer wilde niet echt meewerken en het duurde heel lang voordat de zon door de wolken heen wilde breken. Uiteindelijk trok het om 14.45 uur voldoende open om de duiven in vrijheid te stellen. Zowel het concours voor de jonge als voor de natoer gingen tegelijkertijd uit de manden. De wind was Oost tot Noordoost en dat bied wat betere kansen voor de polder.

Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn ook dit jaar van ongekende klasse op de jonge duiven vluchten, niet alleen op Urk, maar ook in de wijde omtrek.. Om 16.37 melde zich twee duiven tegelijk met een snelheid van 79 km per uur. De 146 was net iets slimmer en stak haar snavel als eerste over de streep. De 146 is uit duiven van de bekende Belgische liefhebber Gaby Vandeabeele, kleindochter van de jonge Harry. De 144 volgde op slechts 2 seconde. De 144 is uit duiven van de topliefhebber Gerard v.d. Berg Ijsselmuiden en de over de hele wereld bekende liefhebber Marcel Sangers uit Brummen. Deze twee duiven zorgde voor de eerste twee plekken in de vereniging, maar ook voor de 7e en 8e plek in de afdeling Friesland tegen 3.927 duiven. Naast de eerste twee plekken in de vereniging, werd ook nog eens een vierde plek gepakt in de vereniging. Tiemen en Lub van harte gefeliciteerd met deze topprestaties, het succes wordt jullie van harte gegund.

In de voetsporen van Tiemen en Lub volgen Riekelt en Jannie Brands met uitzonderlijke topprestaties. Op deze vlucht was dat goed voor de 3e, 5e, 6e, 7e en 10e plek. Ook Johannes Schinkel leverde een topprestatie met een 8e en 9e plek.

Bij de jeugd een eerste plaats voor Joas van Zuiden. In de eerste divisie een eerste plek voor Bertram van Zuiden. Bij de hokprestaties een eerste plaats voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met 90 en een gedeeld tweede plaats voor Riekelt en Jannie Brands met 60% en Johannes Schinkel ook met 60%.

De jackpot voor de eerste twee getekende was voor Johannes Schinkel met de 14e en 21e plek. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Zaterdag 4 september 2021 gaat de boeken in als een van de beste vluchten voor PV Flevoland met de twee eerste plaatsen in de afdeling op de natoer voor de Fam. Zeeman en een 7e en 8e in de afdeling met de jonge duiven voor de Comb. Schinkel-Korf. Al vele jaren probeert PV Flevoland door o.a. een gezondheidsprogramma de kwaliteit van de prestaties een positieve boost te geven. In dit weekend kwam het resultaat van dit beleid meer als naar boven.

Voor het laatste weekend van het reguliere programma staan op 11 september twee vluchten gepland. De tiende en laatste vlucht voor de jonge duiven vanuit Chalons en Champagne, dit is 422 km naar Urk. Daarnaast de vierde vlucht en laatste vlucht voor de natoer vanuit Tongeren, dit is 208 km naar Urk. Allen heel veel succe

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.