Tiemen Schinkel en Lub Korf presteren super op Quievrain

 

Vrijdagavond werden 606 duiven bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de midfond vanuit Quievrain, gelegen op 283 kilometer van Urk. Het lijkt weer een jaar te worden met 6 midfondvluchten en 6 keer Quievrain, helaas net te kort qua afstand om mee te doen met de belangrijke competities. Zaterdagmorgen was er eerst nog een buitje in Quievrain voordat de duiven om 09.35 uur gelost konden worden. De wind was matig uit het zuidwesten en binnen twee minuten waren alle duiven vertrokken van de losplaats. Het was de bekende hokkenbouwer Harger Eikelboom uit Swifterbant die bewees ook goed met duiven te kunnen spelen door de eerste plek in het samenspel te scoren. Harger van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Bij PV Flevoland waren het opnieuw Tiemen Schinkel en Lub Korf die bewezen op dit moment een klasse apart te zijn met de oude duiven. Dit keer was het de 16-801 die om 12.19 uur op de klep viel en de 283 kilometer afgelegd had met een gemiddelde snelheid van 104 kilometer per uur. De 801 was op de jonge duiven derby vanuit Morlincourt vorig jaar vierde in de vereniging. Tiemen en Lub speelden opnieuw een hoog prijspercentage en hadden naast de eerste ook nog de tweede en zesde prijs in de top tien. Onaangewezen zijn Tiemen en Lub bij PV Flevoland koploper in alle klassementen en dit jaar opnieuw de topfavoriet voor het generaalkampioenschap. Het is mooi om te zien dat Tiemen nog steeds iedere week supergemotiveerd is en blijft om zijn prestaties naar een nog hoger niveau te tillen. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Van den Berg Pigeons in Tollebeek maakten ook een prima uitslag met de kopprijzen drie, vier, negen en tien. Hun 16-009 was ook al vierde op Heusden-Zolder en staat eerste voor het generaal duifkampioenschap en voor het midfond duifkampioenschap. Bertram en Joas van Zuiden waren ook goed op dreef met een mooie vijfde plek. Gerrit Wakker krijgt zijn duiven ook steeds beter in vorm en pakte een nette zevende plaats. Riekelt en Jannie Brands waren voor de tweede week op rij goed voor een kopprijs en deze keer werd een prima achtste plek gescoord. Uitblinkers met meer dan 70% prijs waren deze keer Tiemen Schinkel en Lub Korf met 26 op 35, Van den Berg Pigeons met 25 op 28, Dubbele Hakvoort met 17 op 24, Jelle Roskam met 12 op 15, Klaas van den Berg en Bartel de Berg met 4 op 4 en een speciale vermelding voor jeugdlid Cornelis-Jan van Urk met 2 duiven mee en 2 prijzen.

Bij de jaarlingen waren Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en Van den Berg Pigeons tweede en derde. In de eerste divisie waren Riekelt en Jannie Brands eerste, Marcel Okkes tweede en Frank en Harm Kempers derde. Bij de jeugd was Frans van den Berg eerste, Wouter Kroon tweede en Cornelis-Jan van Urk derde. Bij de laatjes deze keer Robbie en Jolanda Vahl eerste voor Patrick Slabbekoorn tweede.

De Jackpot voor de eerste twee getekenden was deze keer voor Dubbele Hakvoort met de prijzen 60 en 73. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Frank en Harm Kempers. De minutenprijs was voor Bertram van Zuiden. De gesponsorde taarten waren voor prijs 59 Bertram en Joas van Zuiden, prijs 159 Jelle Roskam en prijs 259 Cornelis-Jan van Urk.

Bij het generaalkampioenschap onaangewezen staat Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Van den Berg Pigeons tweede, Dubbele Hakvoort derde, Bertram en Joas van Zuiden vierde en Fokke Gnodde vijfde. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Fokke Gnodde, derde Dubbele Hakvoort, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Jef Custers. Bij de duiven eerste Van den Berg Pigeons 16-009, tweede, derde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-893, 15-810 en de 16-906, vierde staat Dubbele Hakvoort met zijn 15-989.

Bij het midfond onaangewezen staat Wilco Nijenkamp eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede, Dubbele Hakvoort derde, Van den Berg Pigeons vierde en Fokke Gnodde vijfde. Aangewezen Fokke Gnodde eerste, Wilco Nijenkamp tweede, Van den Berg Pigeons derde, Klaas van den Berg en Bartel de Berg vierde en Jef Custers vijfde. Bij de midfondduiven Van den Berg Pigeons eerste met hun 16-009, Riekelt en Jannie Brands tweede met hun 15-872, Marcel Okkes derde met zijn 15-338 en Tiemen Schinkel en Lub Korf vierde en vijfde met hun 14-572 en hun 16-906.

Quievrain werd een vlucht met een zeer snel verloop en al heel snel waren ook alle duiven weer thuis. Volgende week een dubbelvlucht. Donderdag is het inmanden voor Pontoise, afstand Urk 469 kilometer en op vrijdag voor de supervitesse Wijchen, voor Urk veel te kort met 94 kilometer. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.