Tiemen Schinkel en Lub Korf overtuigen op Chimay

Vrijdag werden bij PV Flevoland 547 duiven ingemand voor de tweede vlucht op de midfond vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Zaterdag begon met mist en nevel in Chimay en nadat het was opgeklaard konden de duiven om 10.30 uur gelost worden. De duiven kregen te maken met een variabele wind uit oostelijke richtingen. Het was Klaas Vlig uit Lemmer die de eerste prijs won in Samenspel F en in het afdelingsconcours. Klaas van harte proficiat met deze fraaie zege.

Opnieuw was het feest in de Surinamestraat waar de 17-188 om 14.14 uur op de klep viel bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. De 188 maakte een snelheid van 82 kilometer per uur en al vrij snel bleek dit goed voor de vierde eerste prijs dit seizoen.

De 188 werd vorig jaar als jaarling 3e duif vitesse en 7easduif generaal en opnieuw blijkt een klasseduif goed voor de eerste prijs. Tiemen en Lub kregen de duiven goed thuis en met 31 prijzen op 36 duiven beginnen ze met de eerste, derde, vierde, vijfde en negende prijs. Na zes vluchten met vier eerste prijzen zijn zij natuurlijk de topfavorieten voor het generaalkampioenschap. Een belangrijke prijs natuurlijk, maar Tiemen en Lub willen natuurlijk in groter verband ook belangrijke kampioenschappen pakken. Gezien de klasse van hun duiven en de vorm momenteel lijkt dat laatste zeker te gaan lukken. Afwachten natuurlijk of hun goede prestaties op de dagfond een vervolg krijgen. Maar deze overwinning op Chimay is een hele mooie en daar feliciteren we Tiemen en Lub van harte mee.

Johannes Schinkel blijkt een grote concurrent voor de titel te worden. Johannes scoorde prima met 13 prijzen op 17 duiven en hij begon met een knappe tweede prijs. Dubbele Hakvoort was ook goed op dreef met 11 op 14 en een mooie zesde plek. Jeugdlid Wouter Kroon heeft met zijn 16-148 een fantastische duif met vorig jaar diverse top tien klasseringen, vorige week 25 en nu een fraaie zevende plek. Riekelt en Jannie Brands waren met een keurige achtste plek en 12 op 17 ook weer goed in beeld. Bertram van Zuiden lijkt dit jaar weer de stijgende lijn te pakken te hebben met op deze Chimay 21 op 30 en een prima tiende plek.

Andere uitblinkers zijn Robbie Vahl met 17 op 23, Klaas van den Berg met 11 op 17 en Wilco Nijenkamp met 4 op 6. In de eerste divisie eerste Johannes Schinkel, tweede Wouter Kroon en derde Bertram van Zuiden. Bij de jeugd eerste Wouter Kroon, tweede Joas van Zuiden en derde Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 12 en 32 voor Bertram van Zuiden. De Jackpot voor de laatste prijsduif was niet gezet en wordt doorgeschoven naar volgende week.

Volgende week de eerste dubbelvlucht. De supervitesse vanuit Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk en 171 kilometer van Swifterbant. Zal de Witpen van Robbie opnieuw toeslaan? De dagfond begint met Troyes gelegen op 498 kilometer van Urk en op 489 kilometer van Swifterbant. Zal Bertram meteen toeslaan op zijn favoriete onderdeel? Of zijn het Tiemen en Lub of wint een outsider deze mooie vlucht? Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.