Tiemen Schinkel en Lub Korf oppermachtig op loodzware Reims

Tiemen Schinkel en Lub Korf oppermachtig op loodzware Reims

253 duiven werden er donderdag door 11 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de achtste jonge duivenvlucht, ditmaal uit Reims. Reims ligt in het noordoosten van Frankrijk en is voor de duiven 396 km vliegen naar Urk. Zoals al te veel dit jaar is het weer niet echt bestendig en dat was ook afgelopen zaterdag het geval. Op de losplaats leek de geplande lossing van 9.45 uur te moeten worden uitgesteld, maar net op tijd trok het weer mooi open, zodat de duiven onder goede omstandigheden konden starten en een goed vertrek kende. Onderweg kwamen ze nog wel het een en ander tegen en ook de wind vanuit het Noorden maakte het zwaar.

Dat Tiemen Schinkel en Lub Korf de te kloppen mannen zijn met de jonge duiven is al jaren bekend, maar dit keer was hun prestatie van heel hoog nivo door maar liefst de eerste vier duiven te draaien in de vereniging. Om 16.49 melde hun topfavoriet de 170 zich met een snelheid van 56 km per uur. De 170 speelde verleden week op Etternach ook al een eerste in de vereniging. De 170 had op deze vlucht een voorsprong van 5 minuten op hokgenoot de 159. Uiteindelijk werd het 1, 2, 3, 4 en een 10e plek. Hiermee boekte Tiemen en Lub de vierde overwinning op rij. Tiemen en Lub van harte gefeliciteerd met deze topprestatie, het succes wordt jullie van harte gegund.

Een uitstekende vijfde plek was er voor jeugdlid Joas van Zuiden. Riekelt en Jannie Brands deden het fantastisch met een 6e en 9e plek. Een uitstekende 7e plek was er voor Klaas van den Berg en Bartel de Berg. En Piet Bakker deed het super met een 8e plek.

Bij de jeugd een eerste plaats voor Joas van Zuiden. In de eerste divisie een eerste plek voor Klaas van den Berg en Bartel de Berg, een tweede voor Piet Bakker en een derde voor Erik Korteweg. Bij de hokprestaties een eerste plaats voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met 77,8%, tweede Riekelt en Jannie Brands 64% en derde Klaas van den Berg en Bartel de Berg met 62,5%.

De jackpot voor de eerste twee getekende was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met de 1e en 39e plek. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands.

Voor vrijdag staan er twee vluchten vanuit Venlo op het programma. De negende vlucht voor de jonge duiven en de derde vlucht voor de natoer. Venlo is 146 km van Urk. Hoe de duiven gelost worden en op welke wijze de duiven gezet kunnen worden voor de verschillende vluchten zal van de week nog worden uitgelegd op de afdelingssite. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.