Tiemen Schinkel en Lub Korf ook eerste op lastige Quievrain

559 duiven werden vrijdag ingemand bij PV Flevoland op de eerste vlucht van de midfond en dat is traditioneel op Quievrain gelegen op 283 kilometer van Urk. De weerprognose was goed zonnig weer met een matige zuidoosten wind. De duiven werden gelost om 07.45 uur. Opnieuw bleek een zuidoosten wind niet ideaal voor duiven te zijn. Waar de meeste duivenliefhebbers de duiven al rond 10.30 uur verwachten duurde het erg lang voor de eerste duiven vielen en werd het ook nog eens een erg traag concours. Het was Raymond de Vries uit Heerenveen die de eerste in het Samenspel won van 3.435 duiven. Raymond van harte proficiat met deze mooie zege.

Om 11.13 uur viel de 17-137 op de klep in de Surinamestraat bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Deze jaarling legde de 283 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 82 kilometer per uur en bezorgde Tiemen en Lub hun derde zege van het seizoen. Met deze duif geven ze zo’n 7 minuten toe op de vroegste Urker duif maar zitten ze wel voor de belangrijkste Urker liefhebbers die de laatste weken de kopprijzen pakten. In het Samenspel is het prijspercentage 65% en dat is gewoon goed op deze lastige Quievrain. Naast de eerste werd ook de zesde en de tiende prijs gescoord. De rest van de vereniging zal een paar tandjes bij moeten schakelen om de strijd om het generaal nog spannend te maken. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Meindert en Jan de Boer deden het prima met een mooie tweede plek. Riekelt en Jannie Brands werden keurig derde en dat is hun vijfde top tien notering. Dubbele Hakvoort zat opnieuw vroeg en een mooie vierde plek was zijn deel. Frank en Harm Kempers vielen voor de eerste keer dit seizoen op met een nette vijfde plek. Piet en Simon Zeeman scoorden de zesde plek en dat is bijzonder knap op pas hun tweede vlucht dit seizoen. Jacob Loosman behaalde met de achtste en negende plek een keurig resultaat.

Uitblinkers Tiemen Schinkel en Lub Korf met 30 op 37, Jacob Loosman met 14 op 15, Piet en Simon Zeeman met 17 op 23, Riekelt en Jannie Brands met 16 op 22 en Wilco Nijenkamp en ook Patrick Slabbekoorn met de perfecte 4 op 4. In de eerste divisie eerste Meindert en Jan de Boer, tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Wilco Nijenkamp. Bij de jeugd eerste Wouter Kroon en tweede Stefanus Loosman. In de tussenstand bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon.

De zakken voer werden gewonnen door Tiemen Schinkel en Lub Korf met prijs 13, Klaas van den Berg als middelste liefhebber, Gerrit Wakker als laatste liefhebber en Bertram van Zuiden met de 2 na laatste prijsduif. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Frank en Harm Kempers met de getekenden op prijs 30 en 31. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Gerrit Wakker. De minutenprijs was voor Wilco Nijenkamp.

Bij het generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Dubbele Hakvoort. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Jacob Loosman, vierde Robbie en Jolanda Vahl en vijfde Bertram van Zuiden. Bij de duiven eerste Riekelt en Jannie Brands met hun 16-001, tweede Jacob Loosman met zijn 15-272 en derde, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-881, 16-757 en 17-193.

Volgende week de tweede vlucht op de midfond vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk en op 295 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.