Tiemen Schinkel en Lub Korf meteen super op Sittard

Vrijdagavond werden 574 duiven ingemand bij PV Flevoland op de eerste competitievlucht van het seizoen 2020. Door de coronacrisis en alle beperkingen kunnen we ongeveer twee maanden later dan normaal voor het eerst met onze duiven in competitieverband concoursen. Hulde aan de mensen die dat mogelijk hebben gemaakt. Verder geven de strenge protocollen met inkorven en afslaan helaas de beperking dat er maar 3 personen in het clubgebouw mogen zijn, waardoor het verenigingsleven op een laag pitje staat. Maar vrij van het coronavirus weer op onze duiven mogen staan wachten is natuurlijk al een mooie belevenis en een fantastisch vooruitgang.

De duiven werden zaterdag in Sittard al om 06.50 uur gelost in een gezamenlijke concours met Afdeling 10. 40.000 duiven los in Sittard met een sterke ZW wind, dan heb je aan de westkant weinig eer te behalen. De vlucht verliep prima en alle duiven waren vrij snel thuis. Opmerkelijk was het verloop bij Afdeling 10 tussen de eerste en laatste duif op de uitslag 500 meter per minuut en bij onze afdeling 300 meter per minuut. Mogelijk dat ze aan de oostkant een flinke bui meer hebben gehad.

Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn natuurlijk al jarenlang de te kloppen liefhebbers bij PV Flevoland en dat bleek ook meteen op deze Sittard. Om 08.36 uur arriveerden bij Tiemen en Lub 2 duiven en die klasseerden zich meteen als één en twee in de vereniging. De drie-jarige duivin de 188 had de 183 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 104 kilometer per uur en werd als eerste afgevlagd. In de Surinamestraat kwamen de duiven super en vlogen maar liefst 29 van hun 34 duiven in de prijzen, en dat niet alleen in de vereniging, maar ook in het ACG en dat is maar liefst 85% prijs. In het district met de meest ongunstigste ligging 27 prijzen op 34 duiven en dat is 80% prijs. Kortom de heren en niet te vergeten Klaasje geven meteen hun visitekaartje af met de eerste, tweede, zevende en achtste prijs in de club. Tiemen, Lub en Klaasje van harte proficiat.

Johannes Schinkel kende met 11 prijzen op 18 duiven en de kopprijzen drie en zes ook een goede start. Jacob Loosman leverde met 12 prijzen op 18 duiven en beginnen met de vierde en tiende prijs ook een mooie prestatie. Piet en Simon Zeeman begonnen met een leuke vijfde prijs. Jelle Roskam verraste met een negende prijs en dat belooft zeker wat voor de dagfond dit seizoen. Riekelt en Jannie Brands kenden met 15 op 25 prijs ook een mooi begin van hun seizoen.

Jeugdlid Joas van Zuiden heeft dit seizoen helaas geen concurrentie, zodat het volledige podium bij de jeugd zijn deel is. Van ons jeugdlid naar ons oudste lid is op papier een kleine stap. Dat de nu 82-jarige Jef Custers in deze coronacrisis nog duiven heeft en aan de vluchten meedoet duidt op een sterk karakter en een grote liefde voor onze mooie duivensport. Jef had op deze Sittard 31 duiven mee en had van alle deelnemers het snelste zijn twee getekenden op de uitslag. Jef van harte proficiat met deze puike prestatie en de eerste Jackpot van dit seizoen gaat naar jou. 

De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg. De gratis zakken voer zijn voor Joas van Zuiden op de 13e plek, Jef Custers als middelste liefhebber, Oscar Martens als laatste liefhebber en Riekelt en Jannie Brands met de op 2 na laatste prijsduif. Allen van harte proficiat. 

De kop is er af en gelukkig kunnen we weer met onze duiven spelen en ook voor de punten en kampioenschappen. Volgende week de tweede vlucht, waar naar toe is nog niet bekend. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.