Tiemen Schinkel en Lub Korf leggen de lat erg hoog bij de jonge duiven

Exact 400 jonge duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de eerste trainingsvlucht jonge duiven waarbij de jonge duiven verplicht in concours stonden. Het station was eerst Gennep en werd helaas gewijzigd in Duiven waardoor de afstand veel te kort en de plek veel te oostelijk was voor onze sportvrienden in Zuidelijk Flevoland. De jonge duiven werden gelost om 08.30 uur met een matige noorden wind en warm weer.

Rond 09.35 uur was er even paniek in plan Noord waar opeens een hele grote groep duiven arriveerde bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. De verwarring was vooral bij de duivenmelkers in de buurt die zich afvroegen of Tiemen zijn jonge duiven zelf een stukje had weggebracht. Maar nee, deze jonge duiven stonden in concours en iedereen was verbaasd over dit kunststukje. Tiemen en Lub scoorde 53 prijzen op 57 duiven en zij beginnen met de eerste, tweede, derde, vijfde, zesde, zevende, achtste en negende plek. In het Samenspel was het volledige podium voor Tiemen en Lub. Mogelijk waren er nog liefhebbers die dachten met de jonge duiven punten in te kunnen lopen op Tiemen en Lub en deze zullen nu beseffen dat een tweede plek ook erg leuk kan zijn. Want met deze training leggen Tiemen en Lub de lat erg hoog en dan moet je bedenken dat Tiemen ook nog rustig bezig is om dit niveau nog te verbeteren. Tiemen, Klaasje en Lub van harte proficiat.

Erik Korteweg is nog maar net lid bij PV Flevoland en heeft zijn duiven op het erf van zijn schoonouders op de Staartweg. Erik had 26 duiven mee en verbaasde echt iedereen met 21 prijzen op 26 duiven en een fantastische vierde plek. Erik van harte met deze geweldige prestatie en dat er maar velen mogen volgen. Jacob Loosman was goed voor 32 prijzen op 36 duiven en Jacob begint met een keurige tiende plek. Verdere uitblinkers Riekelt en Jannie Brands met 18 op 24 en jeugdlid Stefanus Loosman met 21 op 27.

Woensdag inkorven voor de Nationale klassieker op de dagfond vanuit Chateauroux gelegen op 708 kilometer van Urk en op 699 kilometer van Swifterbant. Voor de jonge duiven staat de training vanuit Gennep op het programma. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.