Tiemen Schinkel en Lub Korf heersen op Courtisols

Donderdagavond werden bij PV Flevoland 132 duiven ingemand voor de zevende vlucht met de jonge duiven op Nationaal Chalons en Champagne gelegen op 423 kilometer van Urk. Bij aankomst bleek er een attractie te zijn op het lossingsterrein en werd uitgeweken naar het nabij gelegen Courtisols, gelegen op 416 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdag om 08.30 uur gelost met een matige zuidelijke wind. Het was Coen Brugman uit Luttelgeest die de eerste prijs scoorde in Samenspel F en daarmee feliciteren we Coen van harte.

Om 13.29 uur viel de 19-760 op de klep in de Surinamestraat bij Tiemen Schinkel en Lub Korf en dat bleek al heel snel de eerste duif bij PV Flevoland. De 760 had de 416 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 84 kilometer per uur. Tiemen en Lub kregen hun duiven regelmatig thuis met 14 prijzen op 20 duiven en zij scoren de eerste, tweede, vierde en tiende prijs. Hun 777 vloog een 5 op Chimay, een 9 op Arlon en een 10 op Courtisols. De jonge duif die op de verste drie vluchten het beste bij je scoort en ook op deze drie vluchten de beste is van de vereniging is het grootste talent op je hok en kun je als jaarling met vertrouwen op de midfond en dagfond spelen.

Mogelijk doordat het in de provincie Flevoland erg nevelig was zijn de jonge duiven wat te ver doorgevlogen en kwamen ze er in de afdeling en sector niet aan te pas. Jammer natuurlijk omdat deze liefhebbers en duiven enkele jaren geleden goed waren voor de eerste prijs op Nationaal Reims. Maar goed aan de omstandigheden verander je niets en je kan niet anders dan dat te accepteren. Plaatselijk en in de vereniging was het een hele goede uitslag en daarmee feliciteren we Tiemen en Lub van harte mee.

Onze Roemeense sportvriend Zoltan Varga is sinds een paar maanden zeer enthousiast met de wedstrijdsport begonnen en verbaasde iedereen met een mooie derde plek. Riekelt en Jannie Brands werden keurig vijfde. Jef Custers deed het ook erg goed met plek zes. Jeugdlid Stefanus Loosman verdedigde zijn koppositie bij de jonge duiven met verve. Stefanus was goed voor 6 op 10 en de kopprijzen zeven en acht. Verder uitblinker jeugdlid Joas van Zuiden met 3 op 4.

In de eerste divisie eerste Zoltan Varga, tweede Jef Custers en derde Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Frans en Thomas van den Berg en derde Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 7 en 38 voor Stefanus Loosman. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Stand jonge duiven onaangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Jef Custers en vijfde Meindert en Jan de Boer. Aangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Meindert en Jan de Boer, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Jef Custers. Bij de duiven eerste en tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 19-777 en 19-650, derde, vierde en vijfde Stefanus Loosman met zijn 19-566, 19-574 en 19-542.

Volgende week uitsluitend Bierges op de natour, dus wel voor oude en jonge jongen. Bierges is 225 kilometer voor Urk en 216 kilometer voor Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.