Tiemen Schinkel en Lub Korf heersen met de jonge duiven

211 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de zevende vlucht met jonge duiven vanuit Vervins. Een laag aantal, dat ongetwijfeld had te maken met de zeer slechte weersverwachting. Voor zaterdag werd veel regen verwacht, lage temperaturen en een harde noordwesten wind. Zaterdag bleek het weer inderdaad erg slecht en al vrij vlot werd besloten om de jonge duiven terug te brengen naar Tilburg, gelegen op 131 kilometer van Urk. De duiven werden gelost om 14.10 uur. De eerste twee prijzen van het regioconcours en een hele mooie uitslag waren voor Dirk Huizinga. Dirk van harte proficiat met deze zoveelste zege en topuitslag.

Het verhaal met de jonge duiven bij PV Flevoland is opnieuw een schitterende zege van Tiemen Schinkel en Lub Korf. Zeven vluchten en zeven zeges is uniek in de korte geschiedenis van PV Flevoland en een geweldig record. Tiemen en Lub scoorden een geweldige serie met 23 prijzen op 37 duiven en naast de eerste werd ook de vierde en vijfde prijs gepakt. De eerste duif was opnieuw een duif gekocht op de verkoop van Gebroeders Simons. Tiemen had tijdens deze verkoop er goed het oog in en pakte nu voor de tweede week op rij een eerste met zo’n gekochte duif. De winnaar was de 234 die na een achtste op Grave, een tweede op Weert, nu voor de derde keer een toptien scoort met deze mooie zege op Tilburg. Zo blijkt maar weer dat je op zo’n verkoop echt een goede duif kan kopen. Natuurlijk zijn het ook deze topliefhebbers die de prijzen maken. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn kwamen deze keer dichtbij de felbegeerde eerste prijs en waren op Tilburg goed voor de tweede en zesde prijs. Zou het Bertram en Patrick lukken om volgende week te stunten op Morlincourt? Jef Custers was deze week top met zijn jonge duiven en de nestor van de vereniging was goed voor een prima derde en tiende plek. Riekelt en Jannie Brands krijgen hun duiven ook weer super met 15 prijzen op 30 duiven en scoorden een mooie zevende, achtste en negende prijs. Klaas van den Berg en Bartel de Berg waren opnieuw goed voor het hoogste prijspercentage met vier prijzen op vijf duiven.

In de eerste divisie werd Jef Custers eerste en tweede en Frank, Gerwin en Harm Kempers derde. Frank, Gerwin en Harm Kempers wonnen ook op deze vlucht de Jackpot van de eerste twee getekenden. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf.

In de stand jonge duiven onaangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Riekelt en Jannie Brands tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. Aangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Riekelt en Jannie Brands tweede en Pieter Woord derde. Bij de duiven staan Riekelt en Jannie Brands eerste met hun 863, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede met hun 801 en Pieter Woord derde met zijn 447.

Tilburg werd een vlot verlopen vlucht zonder verliezen.

Volgende week het sluitstuk met de Nationale Derby Morlincourt en gaan we voor de natour naar Heusden Zolder. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.