Tiemen Schinkel en Lub Korf halen uit op Heusden-Zolder

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 322 duiven ingemand voor de vierde vlucht op de vitesse vanuit Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk. De duiven werden gelost om 08.00 uur met een matige noorden wind. De duiven hadden een prima vlucht en een zeer vlot verloop. Het was Gerrit Wakker uit Tollebeek die de eerste prijs in het Samenspel scoorde en dat was tevens een mooie vroege duif in de afdeling. Gerrit van harte proficiat met deze mooie zege.

Opnieuw was het feest in de Surinamestraat bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Om 10.19 uur vielen twee duiven op de klep en de eerste daarvan was de 17-193, de tweede de 18-652. De 193 was vorige week vijfde en wint nu na de eerste op Weert zijn tweede eerste prijs dit seizoen. De 18-652 was vorige week vierde en staat na dit weekend eerste Generaal Asduif in de vereniging. Tiemen en Lub scoorden 25 prijzen op 26 duiven mee en naast de eerste en de tweede waren ook nog de derde, vijfde en negende prijs hun deel. Er staat met name op de vitesse en de midfond geen maat op deze combinatie. En dan te weten dat over slechts enkele weken de jonge duivenvluchten beginnen, dit jaar zijn dat er veel meer en dat is ook een specialisatie van deze combinatie. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Johannes Schinkel deed het ook prima met 7 op 9 en hij begon met de vierde plek. Robbie Vahl heeft met zijn Witpen 059 een echte klasbak die met zijn zesde plek zijn derde top tien klassering scoorde. Robbie was met 11 op 15 opnieuw prominent aanwezig en is met een prima seizoen bezig. Stefanus Loosman was geweldig op dreef met 13 op 17 en deze jeugdliefhebber was met de zevende, achtste en tiende plek echt top. Verdere uitblinkers zijn Bert Hakvoort met 32 op 56, Jef Custers met 9 op 15 en Wilco Nijenkamp met 3 op 4. In de eerste divisie eerste Johannes Schinkel, tweede Robbie Vahl en derde Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Wouter Kroon en derde Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met prijs 2 en 12 voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was inclusief die van vorige week voor Bert Hakvoort.

Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Robbie Vahl, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Dubbele Hakvoort. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Robbie Vahl, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Bertram van Zuiden en vijfde Johannes Schinkel. Bij de duiven de eerste acht plaatsen voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De eerste vijf zijn hun 18-652, 17-193, 16-870, 17-188 en 16-757. In de eerste divisie onaangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Robbie Vahl en derde Stefanus Loosman. Aangewezen daar eerste Robbie Vahl, tweede Bertram van Zuiden en derde Johannes Schinkel. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon.

Volgende week de derde midfond vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk en 295 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.