Tiemen Schinkel en Lub Korf grandioos op Grave jonge duiven

 

553 jonge duiven werden bij PV Flevoland vrijdag ingemand voor de eerste puntenvlucht jonge duiven vanuit Grave gelegen op 102 kilometer van Urk. 553 zijn er ruim 200 meer dan de eerste vlucht vorig jaar. Voor zaterdag was het weerbericht niet best, een reden dat toch een aantal liefhebbers niet inkorfden of veel minder duiven inmanden. Zaterdag bleek vooral in de ochtend het weer aan onze kant enorm mee te vallen, waardoor de duiven om 06.50 uur werden gelost met een matige zuiden wind. Het regioconcours werd gewonnen door Paul Romkes. Paul van harte proficiat met deze mooie zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn zoals altijd de grote favorieten met het spel met de jonge duiven. Tiemen en Lub hadden alle 50 jonge duiven ingemand en haalden verschrikkelijk uit met 34 prijzen en begonnen met de eerste, tweede, derde, achtste, negende en tiende prijs. Hun eerste duif is de 819 en die maakte een snelheid van 87 kilometer per uur. Tiemen en Lub hadden liefst 12 duiven bij de eerste 18 prijzen in de uitslag. Natuurlijk betekent zo’n knaluitslag met de jonge duiven dat ze meteen weer de grote favoriet zijn voor het generaalkampioenschap. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze grandioze prestaties.

Pieter Woord had maar liefst 85 jonge duiven mee en deze worden verzorgd door de bekende kampioen Lub Snoek. Hoewel deze jonge fondduiven niet verduisterd zijn, kwamen ze heel goed naar huis. Pieter scoorde maar liefst 66 prijzen en begon met de plaatsen vier en zes. Piet en Simon Zeeman pakten hun eerste jonge duif op een prima vijfde plek. Fokke Gnodde deed ook goed mee met de zevende plek. Schreef ik vorige week nog dat Fokke Gnodde kampioen op de midfond was geworden, bij de einduitslag bleken Piet en Simon Zeeman met een snavellengte de winnaars zijn geworden. Sorry Fokke en Piet en Simon alsnog proficiat. Door de dominantie op de eerste vlucht van twee hokken is het erg belangrijk een vroege duif te blijven pakken, want anders kun je heel veel punten verliezen voor de belangrijke kampioenschappen. Piet en Simon Zeeman staan nog steeds bovenaan, maar de druk van de combinatie Schinkel-Korf zal daar ook gevoeld worden. Fokke Gnodde is een prima outsider. Het beloofd een superspannende strijd te worden om het generaal kampioenschap van PV Flevoland.

In de eerste divisie was het volledige podium voor Pieter Woord. De minutenprijs was ook voor Pieter Woord. De Jackpot voor de twee getekenden werd met een paar seconden verschil gewonnen door Tiemen Schinkel en Lub Korf. Ook de Jackpot voor de laatste prijsduif was Tiemen Schinkel en Lub Korf. De gesponsorde zakken voer zijn gewonnen door Piet Bakker en Kees Weerstand op prijs 37, Piet en Simon Zeeman op prijs 78, Fokke Molenaar op prijs 118 en Reinald Evers met prijs 126.

Volgende week de tweede vlucht vanuit Boxtel. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.