Tiemen Schinkel en Lub Korf grandioos op Duffel jonge duiven

 

538 jonge duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht met jonge duiven vanuit Duffel gelegen op 190 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen werden de jonge duiven al om 09.15 uur gelost met een matige noorden wind. Persoonlijk denk ik dat de lossing veel te vroeg was en dat je met name onder het IJsselmeer pas moet lossen als de lucht helemaal klaar is. De vroege lossing zorgde voor een zeer onregelmatig verloop, lage snelheden en bij het afslaan waren nogal wat ontbrekende jonge duiven. Dirk Huizinga werd winnaar van het regioconcours en maakte een sublieme uitslag. Dirk van harte proficiat.

Bij PV Flevoland zijn met de jonge duiven alle ogen gericht op Tiemen Schinkel en Lub Korf. En ook nu maakten ze er weer een fantastisch spektakel van. Tiemen en Lub hadden 47 duiven in concours en scoorden 27 prijzen en ze beginnen met de eerste, tweede, derde, vierde, zesde en negende prijs. Hun eerste duif was de 850 en deze werd om 12.05 uur geconstateerd en maakte een snelheid van 67 kilometer per uur en naast de eerste prijs bij PV Flevoland werd hij vierde in samenspel F2. De vierde duif van Tiemen en Lub was de 801 en deze was op Grave tweede, op Gennep eerste en nu dus vierde, wat een klasbak. Tiemen en Lub draaiden hun concurrenten voor het generaal helemaal zoek en lijken op weg naar prolongatie van de felbegeerde titel. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze grandioze prestatie.

Dubbele Hakvoort werd keurig vijfde. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr scoorden een mooie zevende plek. Riekelt en Jannie Brands deden het geweldig met 20 prijzen op 34 duiven en ze beginnen op plek acht. Pieter Woord was ook weer goed voor een grote serie van 51 prijzen op 82 duiven en hij begint op plek tien. Klaas van den Berg had ook een mooie serie met drie prijzen op zes duiven.

In de eerste divisie werd Dubbele Hakvoort eerste en Pieter Woord tweede en derde. In de stand na drie vluchten staan onaangewezen Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Bert Hakvoort tweede en Pieter Woord derde. Aangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Pieter Woord tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. Bij de duifkampioenen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste met hun 801 en tweede met hun 794 en Bert Hakvoort derde met zijn 670.

De minutenprijs was voor Frank Kempers en de secondenprijs was voor Wicher Okkes. De Jackpot voor de twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Zaterdagavond werden behoorlijk wat uitblinkers van het seizoen letterlijk in de bloemetjes gezet tijdens een gezellige en zeer geslaagde BBQ.

Volgende week de vierde vlucht voor de jonge duiven vanuit Weert. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.