Tiemen Schinkel en Lub Korf geven duivenles op zonnige Sittard

537 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vierde vlucht op de vitesse vanuit Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. Zaterdag was het fantastisch weer, een zonovergoten dag met een matige oosten wind en temperaturen die opliepen tot twintig graden en warmer. Kortom echt genieten voor iedere duivenmelker. De duiven werden om 08.00 uur gelost en het wachten was op vroege duiven in deze regio. Het waren uiteindelijk Klaas Hoekstra en Arie van Urk die de eerste twee prijzen scoorden van het gehele afdelingsconcours, tevens de twee snelsten van heel Nederland afgelopen weekend en dat is een prestatie van formaat. Klaas en Arie van harte proficiat met deze mooie zege.

In de Surinamestraat was het een waar duivenfeest. Tiemen Schinkel en Lub Korf hadden wat pech bij het binnenlopen van de eerste duif die uiteindelijk om 10.14 uur werd geconstateerd met een snelheid van 82 kilometer per uur. Het was de jaarling de 188 die de overwinning opeiste en daarmee nu 5e staat bij de duifkampioenen. Tiemen en Lub kregen hun duiven aan een touwtje met de eerste, tweede, vierde, vijfde, zesde, zevende, achtste, negende en tiende prijs. Negen bij de eerste tien duiven en 27 prijzen op 37 duiven is een fantastisch resultaat en daar kan de rest van de vereniging nog wat van leren. Kenmerkend voor Tiemen was dat hij niet tevreden was en zijn eerste duif graag wat vroeger had gezien en dat tekent de gedrevenheid van deze liefhebber. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze superuitslag.

Dubbele Hakvoort was de enige die in het geweld van zijn vriend Tiemen overeind bleef met een prima derde plek. Andere uitblinkers Jacob Loosman 10 op 15, Riekelt en Jannie Brands met 13 op 20, Robbie en Jolanda Vahl met 19 op 26, Bertram van Zuiden met 19 op 30, Piet en Simon Zeeman met 17 op 23, Wilco Nijenkamp met 4 op 5, Klaas van den Berg met 4 op 6, Wouter Kroon met 6 op 12, Oscar Martens met 6 op 9 en Joas van Zuiden met 2 op 3. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands met de prijzen 24 en 34. De Jackpot voor de laatste prijsduif ging naar Wilco Nijenkamp. In de eerste divisie eerste Pieter Woord, tweede Robbie en Jolanda Vahl en derde Riekelt en Jannie Brands. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon en precies op deze volgorde is ook de tussenstand bij de jeugd.

In de tussenstand onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Jef Custers en vijfde Frank en Harm Kempers. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Jacob Loosman, vierde Robbie en Jolanda Vahl en vijfde Hein Bakker. Bij de duiven eerste en tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 17-862 en hun 16-001, derde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757 en hun 17-188 en vierde Jacob Loosman met zijn 15-272.

Volgende week staat de eerste vlucht van de midfond op het programma met Quievrain gelegen op 283 kilometer van Urk en 275 kilometer van Swifterbant. Tevens zijn dan ook weer de gesponsorde zakken voer te winnen. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.