Tiemen Schinkel en Lub Korf gaan door met winnen

390 duiven werden er vrijdagavond ingekorfd op de eerste puntenvlucht van 2016 vanuit Boxtel, gelegen op 120 kilometer van Urk. De weersverwachting voor zaterdag was mooi, toch deden veel marathonspelers hun duiven nog niet mee. Zaterdag begon koud maar de lossingscommissie gaf om 10.15 uur het startschot en de duiven hadden een zuid-zuidoostenwind en mooi weer. De grote favoriet op de supersnelle vluchten maakte zijn faam weer waar en Jelle van den Heuvel werd met grote voorsprong eerste van het district van circa 7.500 duiven. Jelle van harte proficiat.

IMG 0295

Bij PV Flevoland is in het stille seizoen zeer hard gewerkt aan de nieuwe inkorflocatie, een nieuwe keuken en een verbeterde opstelling van de bar. Alle vrijwilligers kunnen supertrots zijn op het resultaat, bestuur en leden zijn zeer tevreden.

Op de trainingsvlucht van vorige week waren Gerrit Wakker en Fokke Gnodde zeer dominant aanwezig met vijf en vier duiven in de top tien. Fokke en Gerrit waren daarom favoriet voor de zege op Boxtel. Om 11.27 uur was het echter de 595 die als een streep op de klep viel bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. De 595 vloog 98 kilometer per uur en bezorgde Tiemen en Lub, na acht zeges op de jonge duivenvluchten in 2015, de negende zege op rij. Tiemen en Lub lieten meteen weer zien wie de topfavorieten voor het generaal kampioenschap zijn, zij scoorden 20 prijzen op 38 duiven en openden dus met de eerste, derde en vierde prijs. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Piet en Simon Zeeman werden keurig tweede met een zuivere Beverdam de 731 en dat is ook een topprestatie omdat ze hun duiven, vanwege het roofvogelgevaar, nog maar een ruime week in training hadden. Gerrit Wakker was ook weer super op dreef met de prijzen vijf, zes, zeven, acht, negen en tien. Zes duiven in de top tien is een sterke opening van het seizoen en van Gerrit en de verzorgers Klaas en Johan zullen we ongetwijfeld dit jaar nog meer topprestaties zien.

Bij de jaarlingen werden Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en derde en Gerrit Wakker tweede. De prijs voor de eerste twee getekenden was voor Gerrit Wakker, de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De gesponsorde zakken voer waren voor Dubbele Hakvoort, Frank, Gerwin en Harm Kempers, Hein Bakker en Bert Hakvoort. De minutenprijs werd gewonnen door Pieter Woord.

Wicher en Janny Okkes, de NIC kampioenen van 2015, deden het ook prima met een elfde prijs en de eerste prijs in de eerste divisie. Riekelt en Jannie Brands werden tweede en Frank, Gerwin en Harm Kempers derde.

Het verloop van de vlucht was prima, zaterdagavond waren er geen verliezen.

Volgende week de tweede vitessevlucht vanuit Deurne. Allen heel veel succes

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.