Tiemen Schinkel en Lub Korf formidabel op Chimay

195 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht van de midfond vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Zoals al geruime tijd was het warm weer een matige noordoosten wind en dat is mooi duiven weer. De duiven werden om 07.00 uur gelost en hadden een vlot vertrek. Het was opnieuw Klaas Hoekstra die de zege opeiste in de afdeling en dat is zijn derde afdelingszege dit jaar. Klaas en Arie van harte proficiat met deze geweldige overwinning.

De eerste duif van PV Flevoland werd geconstateerd in de Surinamestraat en dat is natuurlijk bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Hun jaarling duivin de 138 arriveerde om 11.10 uur en had de 305 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 73 kilometer per uur. Tiemen en Lub kregen hun duiven fantastisch thuis met 19 prijzen op 20 duiven en zij beginnen met de eerste, tweede, vierde, zesde en zevende plek. De eerste twee waren duivinnen die al heel veel top 10 plaatsen hebben gescoord. Met zulke topduiven op het hok is het natuurlijk iedere zaterdag een leuke dag en een beloning voor het vele werk dat Tiemen en zijn vrouw Klaasje er aan doen. Want wie de hele week met twee handen in de zakken nog denkt dat de prestaties vanzelf komen houdt zichzelf natuurlijk voor de gek. Het is topsport tegenwoordig en om daarin de top te bereiken vergt heel veel inspanning, inzicht en natuurlijk hele goede duiven. Tiemen, Lub en Klaasje van harte proficiat met deze geweldige uitslag.

Gerrit Wakker deed het ook prima met 9 prijzen op 15 duiven en hij begint met de derde plek. Jacob Loosman was goed voor de perfecte 11 op 11 en Jacob begint met een keurige vijfde plek. Riekelt en Jannie Brands waren ook weer goed op dreef met 9 op 15 en zij beginnen met de achtste, negende en tiende plek. Uitblinkers verder Wilco Nijenkamp met 4 op 4 en jeugdlid Wouter Kroon met 4 op 8 en Wouter begint met zijn super 148 op plek 16. In de eerste divisie eerste Gerrit Wakker en tweede en derde Riekelt en Jannie Brands. Bij de jeugd eerste Wouter Kroon en tweede Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands met de getekende op de plaatsen 13 en 23. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord.

De kampioenen bij de midfond zijn onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Bertram van Zuiden. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Wilco Nijenkamp, derde Bertram van Zuiden, vierde Wouter Kroon en vijfde Jacob Loosman. Bij de duiven de eerste vier voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 17-189, 17-138, 16-893 en 17-193 en vijfde Bertram van Zuiden met zijn 17-204.

Tussenstand Generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Dubbele Hakvoort, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Robbie en Jolanda Vahl. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Robbie en Jolanda Vahl, vierde Jef Custers en vijfde Bertram van Zuiden. Bij de duiven het volledige podium voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 17-189 en 17-193 en vierde en vijfde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-862 en 17-809.

Woensdag inkorven voor de Nationale klassieker op de dagfond vanuit Chateauroux gelegen op 708 kilometer van Urk en op 699 kilometer van Swifterbant. Voor de jonge duiven staat de training vanuit Gennep op het programma. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.