Tiemen Schinkel en Lub Korf domineren op Weert jonge duiven

382 jonge duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op de vierde vlucht jonge duiven vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. Na de slecht verlopen vlucht van Duffel meteen flink wat minder duiven. Weert is de eerste vlucht met een totale afdelingslossing. De weersverwachting was voor zaterdag niet best, iets waar we dit seizoen wel vaker mee te maken hebben. Zaterdagmorgen bleek dat onze duiven precies in het goede deel van Nederland stonden en daardoor kon er al om 08.10 uur gelost worden met een matige west-zuidwesten wind. Complimenten voor de lossingscommissie. Gerrit Wakker en zoon Johannes werden winnaar van het regioconcours. Gerrit en Johannes van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn dit seizoen een klasse apart met hun jonge duiven. Ook op Weert rolden Tiemen en Lub het hele concours op met opnieuw zes duiven in de toptien. Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden deze week de eerste, tweede, derde, vierde, zevende en achtste plek. Voor drie van deze zes duiven was het hun tweede toptien notering. Hun 234 werd achtste op Grave en nu tweede, hun 998 werd negende op Grave en nu zevende en hun 806 werd negende op Gennep en nu achtste. Tiemen en Lub hebben het spel met de jonge duiven goed in de vingers en op het nieuwe hok doen de jonge duiven het fantastisch. Tiemen en Lub bezorgden PV Flevoland een plek in de kwartfinale van de felbegeerde Frieslandcup door de hele sterke vereniging Fleanwille uit Burgum te kloppen. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze superprestaties.

Dubbele Hakvoort doet het ook geweldig met zijn jonge duiven. Deze week werd het de prima vijfde en zesde plek. Zijn 083 werd vorige week vijfde op Duffel en deze week opnieuw vijfde op Weert. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden ook goed mee met een nette negende plek. Fokke Gnodde behaalde een mooie plek met zijn 721. Deze 721 was ook al zevende op Grave.

Bij de uitblinkers deze week ook Klaas van den Berg en Bartel de Berg. Zij scoorden het hoogste prijspercentage met drie prijzen op vier duiven. Hun eerste twee duiven, ook de eerste twee getekenden, behaalden een prima dertiende en veertiende plek. Pieter Woord was ook weer goed voor een mooie serie van 38 prijzen op 76 duiven.

In de eerste divisie werd Dubbele Hakvoort eerste en tweede en Gerrit Bakker derde. De minutenprijs werd gewonnen door Bert Hakvoort. De Jackpot voor de twee getekenden was natuurlijk voor Klaas van den Berg en Bartel de Berg. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands.

In de klassementen wordt het zeer spannend voor de tweede en derde plek onaangewezen, waar vijf liefhebbers binnen 25 punten staan. Onaangewezen eerste staan natuurlijk Tiemen Schinkel en Lub Korf, Dubbele Hakvoort staat tweede net voor Fokke Gnodde. Aangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Pieter Woord tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. Bij de duiven staat Bert Hakvoort eerste met zijn 670 en Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede met hun 800 en derde met hun 815.

De vlucht vanuit Weert is super verlopen en er waren geen verliezen

Volgende week de vijfde vlucht vanuit Tongeren en de enige trainingsvlucht voor de natour vanuit Deventer. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.