Tiemen Schinkel en Lub Korf domineren Bierges oude duiven

119 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vitessevlucht vanuit Bierges, gelegen op 225 kilometer van Urk. Zaterdag eerst zware buien en toen die grotendeels waren verdwenen werden de duiven om 12.40 uur gelost met een matige zuiden wind. Het was jeugdlid Riekelt de Vries uit Urk die de eerste prijs speelde in Samenspel F2 en daar feliciteren we hem van harte mee.

Om 14.48 uur viel de 16-757 op de klep in de Surinamestraat bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. De 757 bleek de 225 kilometer afgelegd te hebben met een gemiddelde snelheid van 105 kilometer per uur en werd daarmee eerste bij PV Flevoland, tweede in het Samenspel en elfde in de afdeling. De 757 is een hele goede duif en werd vorig jaar Asduifvitesse en Generaal Asduif en wordt waarschijnlijk dit jaar ook Generaal Asduif. Als je zulke toppers hebt dan is het puur genieten in de duivensport. Tiemen en Lub hadden 16 duiven mee en scoorden ook 16 prijzen en ze begonnen met de eerste, vijfde en negende prijs. Dit is een fantastisch weekend voor Tiemen en Lub geworden met drie eerste prijzen op drie vluchten en dat is nog nooit vertoond bij PV Flevoland. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze geweldige prestaties.

Riekelt en Jannie Brands waren ook goed op dreef met 2 op 3 en een fraaie tweede plek. Stefanus Loosman was goed voor een knappe derde plek. Piet en Simon Zeeman zijn erg goed bezig op de vitesse en nu werden het een prima vierde en achtste plek. Dubbele Hakvoort werd knap zesde. Bertram van Zuiden was ook weer prima bezig met een zevende en tiende plek.

In de eerste divisie eerste Stefanus Loosman, tweede Piet en Simon Zeeman en derde Bertram van Zuiden. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman en tweede Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 9 en 20 voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet en Simon Zeeman.

De eindstand bij de vitesse onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Piet en Simon Zeeman, derde StefanusLoosman, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Robbie Vahl. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Bertram van Zuiden, vierde Robbie Vahl en vijfde Piet en Simon Zeeman. Bij de duiven eerste, tweede en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-650, 16-757 en 17-188, derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vijfde Bertram van Zuiden met zijn 17-204.

Volgende week donderdag inkorven voor de midfond van Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk en vrijdag jonge duiven inkorven op Huy, gelegen op 232 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.