Tiemen Schinkel en Lub Korf blinken uit op zeer lastige Troyes

168 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de eerste vlucht op de dagfond vanuit Troyes, gelegen op 495 kilometer van Urk. De weersverwachting was zeer hoge temperaturen, veel zon en een matige oost-noordoosten wind. Er werd zeer voorzichtig ingemand en erg weinig jaarlingen werden op deze zware vlucht gespeeld. De duiven werden op zaterdag al om 06.30 uur gelost om ze niet onnodig lang in de brandende zon te laten vliegen. Het was Dirk Huizinga uit Bant die het regioconcours won. Dirk van harte proficiat met deze prima zege op deze loodzware vlucht.

Om 13.53 uur viel de 16-881 op de klep bij Tiemen Schinkel en Lub korf in de Surinamestraat. De 881 had de 498 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 68 kilometer per uur en bezorgde zijn bazen een mooie eerste prijs bij PV Flevoland en dit was tevens een zeer vroege duif op Urk. Het was verrassend voor de meeste liefhebbers omdat zware dagfondvluchten tot nu toe het zwakke punt waren bij Tiemen en Lub. Maar Tiemen is een liefhebber die zich constant probeert te verbeteren en ook nu weer zeer veel progressie maakt op de dagfond. Tiemen en Lub scoorden de eerste, tweede, vierde en zevende prijs en waren de grote uitblinkers over beide vluchten bij PV Flevoland. Natuurlijk speelt op de achtergrond Klaasje de vrouw van Tiemen ook een grote rol en zij steunt haar man op een geweldige manier. Het wordt voor de overige leden een zeer moeilijke opgave om dit duo geen generaal kampioen te laten worden. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Frank en Harm Kempers werden keurig derde. Riekelt en Jannie Brands deden het geweldig met 12 prijzen op 16 duiven en zij beginnen met de vijfde en achtste prijs. Dubbele Hakvoort behaalde een mooie zesde plek. Jelle Roskam is een grote liefhebber van de dagfond en zijn duiven bewezen dat met een knappe negende en tiende plek.

Uitblinkers verder Klaas van den Berg met 4 op 6 en Jef Custers met ook 4 op 6. In de eerste divisie eerste en tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Jelle Roskam. De gratis zakken voer zijn gewonnen door Dubbele Hakvoort met prijs 13, Bertram van Zuiden als middelste liefhebber, Jef Custers als laatste liefhebber en Meindert en Jan de Boer met de 1 na laatste prijsduif. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands met de prijzen 5 en 14. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Frank en Harm Kempers.

Bij het generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Frank en Harm Kempers, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Robbie en Jolanda Vahl. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Robbie en Jolanda Vahl, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Jef Custers en vijfde Dubbele Hakvoort. Bij de Generaal duiven eerste en vijfde Riekelt en Jannie Brands met hun 16-001 en 17-622, tweede en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-881 en hun 16-757 en vierde Jacob Loosman met zijn 15-272.

Dinsdag is het inmanden voor Limoges, de eerste marathonvlucht. Vrijdag inmanden voor de midfond op Quievrain, gelegen op 284 kilometer van Urk en op 276 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.