Tiemen Schinkel en Lub Korf blinken uit op lastige Chateaudun

101 duiven werden donderdag ingemand bij PV Flevoland voor de laatste klassieker op de dagfond vanuit Issoudun, later gewijzigd in Chateaudun, gelegen op 593 kilometer van Urk. De duiven werden gelost om 07.15 uur met in de loop van de dag tropische hitte over het gehele traject en een matige noorden wind. Het was Willem Buurstra uit Lemmer die de eerste prijs won in de afdeling. Willem van harte proficiat met deze mooie zege.

Om 16.55 uur viel de eerste duif van Urk en PV Flevoland in de Surinamestraat op de klep bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was hun 16-881 die de 593 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 62 kilometer per uur en scoorde naast de eerste prijs van PV Flevoland de vijfde plek in de afdeling en dus weer een teletekstvermelding voor Tiemen en Lub. De 16-881 is het hele seizoen al super en is op de 6 dagfondvluchten liefst 5 keer in de top 10 geëindigd en dat in een loodzwaar seizoen, een absolute superduif dus. Maar daarmee niet eens de beste duif van Tiemen, want dat is de 16-865 die op alle 6 vluchten top 10 scoorde en dat is een waar fenomeen.

Tiemen en Lub zijn het hele seizoen al geweldig op de dagfond en het werd nu ook weer 12 prijzen op 19 duiven en zij beginnen met de eerste, tweede, vierde, vijfde en zesde prijs. De dagfond was in het verleden nog wel een zwak punt maar dat is nu de basis voor al hun kampioenschappen. Echt een geweldig seizoen op dit onderdeel. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Riekelt en Jannie Brands scoorden de perfecte 5 op 5 en zij beginnen met de derde, achtste en negende prijs. Hein Bakker was ook goed op dreef met een mooie zevende plek. Dubbele Hakvoort vindt de dagfond ook een mooi spelonderdeel en Dubbele scoorde een prima tiende plek.

Daarmee is de laatste vlucht voor oude duiven in 2018 een feit en weer een hoogtepunt in de geschiedenis van PV Flevoland.

Vrijdag is het inmanden voor de derde vlucht met jonge duiven vanuit Weert, gelegen op 157 kilometer van Urk en op 147 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.