Tiemen Schinkel en Lub Korf beginnen 2021 met zege

Tiemen Schinkel en Lub Korf beginnen 2021 met zege

462 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingezet door 18 liefhebbers op de eerste vlucht van 2021 vanuit Boxmeer, gelegen op 114 kilometer van Urk. Vorige week was het helaas te koud en het diervriendelijke beleid verbiedt dan wedstrijden voor duiven. Zaterdagmorgen was het meteen mooi weer en met oplopende temperaturen werden de duiven gelost om 09.50 uur met een matige noordenwind. De wedstrijd is de regio werd gewonnen door Nick van Adrichem uit Emmeloord en daar feliciteren we Nick van harte mee.

Om 11.27 uur viel de eerste duif op Urk en wel bij de gekende kampioenen Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was hun 249 die de 114 kilometer aflegde met een gemiddelde snelheid van 70 kilometer per uur. Bij Tiemen en Lub kwamen de duiven prima en voor de beste spelers van Urk in 2020 betekende dit meteen de eerste zege en naast de eerste prijs was ook de vierde en vijfde prijs hun deel. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege en uitslag.

Johannes Schinkel werd keurig tweede. Jeugdlid Joas van Zuiden deed het super met de tweede, zesde, zevende en achtste prijs. Fondspelers Riekelt en Jannie Brands waren ook al goed op dreef met de negende en tiende plek. In de eerste divisie eerste Robbie Vahl, tweede Jef Custers en derde Bart Vos. Bij de junioren werd Joas van Zuiden eerste, Leontien Bonestroo tweede en Wouter Kroon derde. Bij de liefhebbers met de hoogste prijspercentages was eerste Riekelt en Jannie Brands met 22 prijzen op 29 ingezette duiven, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met 22 op 31 en derde Jelle Roskam met 7 op 10. De Jackpot voor de eerste twee getekenden ging naar Joas van Zuiden met de getekenden op de prijzen zes en zeven. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Leontien Bonestroo. De vier zakken gratis voer gingen naar Joas van Zuiden met prijs 13, Meindert en Jan de Boer als middelste liefhebber, Cees van der Steeg als laatste liefhebber en Jef Custers met de 1 na laatste prijsduif.

Volgende week vrijdag is het inkorven voor Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.