Teletekst voor Riekelt en Jannie Brands op Issoudun

92 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand op Issoudun, gelegen op 686 kilometer van Urk. Helaas kom er zaterdag niet gelost worden, waardoor er 14 duiven minder in het concours vlogen. De duiven werden zondagmorgen vroeg om 07.30 uur gelost bij een matige noordwesten wind die boven Parijs zuidwestelijk werd.

Riekelt Brands had net op internet gezien dat de duiven in afdeling 7 iets boven de 1300 meter per minuut vlogen en zei tegen Jannie dat er zo een duif kon komen. Riekelt had het nog niet gezegd of hun favoriet de 14-456 viel om 16.24 uur op de klep. De 456 vloog 78 kilometer per uur over een afstand van 693 kilometer. Het bleek de eerste duif te zijn bij PV Flevoland met een voorsprong van omgerekend 26 minuten, verder ook de eerste in samenspel F en de vijfde in het afdelingsconcours en dus een schitterende plek op teletekst. De 456 vloog twee weken geleden ook al de eerste van Chateauroux en zat als jaarling ook al vroeg van Argenton op 744 kilometer. Wat een kanjer die 456 vooral op de lange vluchten op de dagfond. Riekelt en Jannie Brands kregen hun duiven super met 7 prijzen op 11 duiven en naast de eerste was ook nog de vijfde en achtste plek hun deel. Riekelt en Jannie van harte proficiat met deze fantastische prestatie.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren de andere uitblinkers op deze Issoudun. Bertram en Patrick scoorden 7 prijzen op 11 duiven en beginnen met de tweede, derde en zesde. Hun derde duif “Jordan” 13-091 scoort in drie weken de tweede op Chateauroux, de eerste op Laon en nu de zesde op Issoudun. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren natuurlijk ook present in de top tien en behaalden een keurige vierde plek. Tiemen en Lub zijn hard op weg om opnieuw generaal kampioen te worden. Jelle Roskam deed het ook erg goed met de kopprijzen zeven, negen en tien. Jelle zijn eerste duif de 14-442 scoorde dit jaar een 10e op Nanteuil, een 14e op Chateaudun, een 33e op Chateauroux en nu een 7e op Issoudun.

Klaas van den Berg en Bartel de Berg waren natuurlijk (zoals bijna iedere vlucht) goed voor een mooie serie, deze keer 2 prijzen op 3 duiven. In de eerste divisie werden Riekelt en Jannie Brands eerste en tweede en Jelle Roskam derde. Bij de jaarlingen werden Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn eerste en Riekelt en Jannie Brands tweede en derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Jelle Roskam. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Frank, Gerwin en Harm Kempers.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.