Teletekst voor Piet Bakker op supersnelle Ruffec

 20170625 180627 Team K.van Urk

Dinsdag werden bij PV Flevoland 142 duiven ingemand voor de derde marathonvlucht middaglossing op Ruffec, gelegen op 836 kilometer van Urk. Vrijdag was de wind west-zuidwest en daardoor werd door sommige deelnemers gehoopt op een ochtendlossing of een late middaglossing om de duiven zo min mogelijk in de nacht te laten vliegen. De duiven werden echter gelost om 13.15 uur, waardoor de kans zeer groot werd dat de eerste duiven in de nacht zouden vallen. Het was Edwin Reekers uit Woudsend die de eerste duif constateerde om 00.57 uur en dan is het echt pikkedonker. Edwin van harte proficiat met deze mooie zege.

De eerste duif bij PV Flevoland werd ook midden in de nacht geconstateerd. Het was de 13-863 die om 02.16 uur over het constateersysteem bij Piet Bakker naar binnenliep. Na melding bleek deze 863 een supervroege duif te zijn, die met voorsprong de eerste prijs wint bij PV Flevoland en een fantastische zesde plek op teletekst scoort. De 13-863 is gekweekt uit het soort van Hans Dekkers uit Hedikhuizen en gespeeld door Bert Weerstand. In 2014 won ze nog de eerste prijs op Gien en de tweede prijs op Chalons en Champagne. In 2015 werd ze overgewonnen door zoon Kees die met Piet Bakker de combinatie Bakker-Weerstand vormde. Na wat prijzen op de dagfond werd ze gespeeld op de overnacht en ook met succes.

Dit jaar vloog ze oa Pontoise, waar ze meer dan 12 uur onderweg was. Toch ging ze meteen de dinsdag daarna de mand in voor Limoges, waar ze een knappe prijs pakte. En op deze supersnelle Ruffec bezorgd ze haar baas Piet Bakker een fantastisch hoogtepunt in zijn duivenloopbaan. Piet kreeg zijn duiven goed thuis en scoorde 6 prijzen op 8 duiven. De winnares mist de slag- en broekpennen van haar halve vleugel en gaat de rest van het seizoen op de kweek bij Piet Molenaar. Piet van harte proficiat met deze super mooie prestatie.

Riekelt en Jannie Brands waren de uitblinkers met 2 op 2 en zij beginnen met een zeer knappe tweede plek. Siebrand Stavasius was ook heel goed op dreef met 11 prijzen op 18 duiven en Siebrand scoorde de mooie kopprijzen drie en zes.

Een speciale vermelding voor de eerste jaarling. Ruffec is een echte jaarlingenvlucht en het is knap dat je van zo’n 100 jaarlingen de eerste pakt. Team Klaas van Urk was met hun 16-057 goed voor deze eerste prijs. De 16-057 komt van vaderskant uit de Barcelonaduiven van Jos Pepping en van moederskant uit de lijn van het Betuwekoppel van Gerrit Veerman uit Volendam met Inteelt op hun eigen oude soort van de befaamde 02. Klaas, Marten en Frank van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Jef Custers deed het geweldig met 3 op 3 en Jef begint met een mooie vijfde plek. Meindert en Jan de Boer zijn natuurlijk ook weer present in de top tien met een keurige zevende plek. Klaas van den Berg presteerde ook super met 2 op 2 en Klaas begint met een knappe achtste plek. Frank en Harm Kempers waren goed op dreef met 3 op 5 en begonnen met een prima negende plek. Wicher en Janny Okkes waren echt top met 9 op 10 en hun eerste duif op plek tien. Verder was jeugdlid Frans van den Berg met 8 taartjongen goed voor 4 prijzen en Patrick Slabbekoorn deed het ook knap met 1 op 1. De hoofdprijzen waren voor Piet Bakker € 50, Klaas van den Berg € 25 voor de eerste eerstgetekende en Patrick Slabbekoorn € 25 als laatste liefhebber.

In het klassement onaangewezen en aangewezen geen wijzigingen; eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Wicher en Janny Okkes en derde Klaas van Urk. Bij de duiven eerste Meindert en Jan de Boer met hun 15-293 en tweede Piet Bakker met zijn 13-863.

Over twee weken staat Dax op het programma. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.