Teletekst Riekelt en Jannie Brands Bergerac NIC PV Flevoland 03-07-2015

Duif Winnaar Bergerac 2015Comb.RJ Brands   

Dinsdagavond werden bij NIC PV Flevoland 30 duiven ingemand voor Bergerac, gelegen op 947 kilometer van Urk. De dagen voor het inmanden waren hectisch, alle duivenbobo’s waren aan het vergaderen of met deze hitte wel een marathonvlucht gehouden kon worden. De NPO besliste om de vlucht doorgang te laten vinden. Vrijdagmorgen werden de duiven om 10.00 uur gelost met heel veel hitte en een matige zuidoosten wind.

Zaterdag om 10.44 uur viel de jaarlingdoffer NL14-4264477 op de klep bij Riekelt en Jannie Brands. Op een afstand van 953 kilometer vloog de 477 een gemiddelde snelheid van 52 kilometer per uur en won daarmee de eerste prijs in het NIC PV Flevoland, de 7e NPO op 800 duiven en de 9e Nationaal Sector 4 op 1353 duiven. Een geweldige prestatie van deze jaarling en zijn bazen Riekelt en Jannie Brands. Riekelt was de laatste weken niet tevreden over de prestaties van zijn duiven en nam de volgende maatregelen. De nestduiven werd gescheiden en op weduwschap gezet en Riekelt speelt alleen nog maar zijn doffers met als gevolg een geweldig resultaat. Riekelt en Jannie speelden 5 duiven en wonnen in het NIC 1, 3, 4, 7 en 9, in het NPO concours wordt dit 7, 17, 29, 105 en 111 en in sector 4 wordt dit 9, 20, 37, 162 en 171. Overal 100% prijs, werkelijk super gespeeld. De vader van de 477 komt bij Jan Bos vandaan en is nauw verwand aan de 1e Nationaal St Vincent 2007 sector 3 van Cor Rinkema uit Lelystad (ook gekweekt door Jan Bos). In de genen van de moeder is het soort van Jan Theelen, Koen Minderhout en Evert Glazenburg te vinden. Riekelt en Jannie Brands van harte proficiat met deze superuitslag.

Wicher en Janny Okkes waren ook weer geweldig op dreef. Hun 862 wordt nipt geklopt voor de eerste prijs van het NIC, maar wint wel de 11e NPO en de 13e Nationaal sector 4. Wicher en Janny zijn dit seizoen super op dreef met hun getekenden. Nu ook weer, zeven mee, drie prijzen maar wel de drie bovensten van hun lijst. Wicher en Janny speelden in het NIC twee, zes en tien.

Klaas van Urk heeft een paar weken vrij genomen en de resultaten zijn meteen zichtbaar. Klaas geeft zes duiven mee en speelt 5 en 8 in het NIC. Zijn eerste duif de 255 wint een mooie 38e Nationaal sector 4 en behaald daar drie prijzen op zes duiven.

In het klassement hebben Wicher en Janny Okkes meer dan een straatlengte aan voorsprong genomen, Riekelt en Jannie Brands staan duidelijk los op de tweede plek en het is stuivertje wisselen voor plek drie waar momenteel Hein Bakker op staat.

Bergerac is een zeer zware vlucht geworden, hitte zorgt er voor dat de duiven meer moeten drinken onderweg en daardoor wordt de snelheid automatisch lager. Zware omstandigheden maar zeker wel te doen door de duiven

Volgende vlucht is Montauban.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.