Superuitslag Van den Berg Pigeons op zeer snelle Chateauroux

Donderdag werden bij PV Flevoland 160 duiven ingemand op de nationale vlucht voor de dagfond vanuit Chateauroux, gelegen op 708 kilometer vanuit Urk. De hele week was de weersverwachting matige tot krachtige zuidelijke winden en het leek een zeer snelle vlucht te worden. Normaal gesproken houdt je dan de beste 3 of 4 jaarlingen thuis en korf je de rest in op deze klassieker. Snelle vluchten op deze afstand geven vaak andere duiven die kop vliegen, te voorzichtig inkorven kan je dan duur komen te staan. En inderdaad bleek het gezegde angst is een slechte raadgever op zaterdag voor deze Chateauroux de doorslag te geven. De duiven werden gelost om 07.25 uur met een matige tot toenemende zuid-zuidwesten wind. Het waren Dooitzen en Jelle van den Berg uit Lemmer die de eerste prijs pakten in het afdelingsconcours. Dooitzen en Jelle van harte proficiat met deze fantastische zege.

Opnieuw was bij PV Flevoland de eerste duif een duif van Van den Berg Pigeons in Tollebeek. Het was Blue Boy de 16-906 die om 14.19 uur afdrukte en de 712 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 103 kilometer per uur. Blue Boy werd daarmee 15e NPO op 3.348 duiven. En daarmee was de koek nog niet op, in Tollebeek kwamen de duiven als een trein. In de vereniging werden de eerste ZES prijzen gewonnen en een prijspercentage van 70 gescoord. De tweede duif was Leontine de 16-902 die daarmee 22e NPO werd en de beste duif werd bij PV Flevoland op de dagfond. Het kan maar niet op bij Van den Berg Pigeons waar de zomer- en meest taartjongen het super goed doen en een stevige basis leggen voor het generaal kampioenschap. Louw en Lub van harte proficiat met deze topprestatie.

Het was Pieter Woord die 28 duiven, meest jaarlingen, inspeelde voor een marathonvlucht en op deze zeer snelle Chateauroux goed was voor de zevende, achtste, negende en tiende plek. Ook was het hoogste prijspercentage op deze Chateauroux voor Pieter en dat is op zijn minst opmerkelijk. De liefhebbers met een prijspercentage van 70 en meer waren Van den Berg Pigeons met 12 op 17, Pieter Woord met 21 op 28 en Tiemen Schinkel en Lub Korf met 7 op 10. Bij de jaarlingen was het volledige podium voor Van den Berg Pigeons. In de eerste divisie was het volledige podium voor Pieter Woord. De jeugd deed niet mee op deze klassieker. De Jackpot voor de eerste  twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons met de prijzen 5 en 47. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De minutenprijs was voor Hein Bakker.

Overigens was Chateauroux ook de laatste vlucht voor de Jaarlingencompetitie. De prijswinnaars zijn Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en derde met hun 16-757 en hun 16-801, tweede Van den Berg Pigeons met hun 16-995 en gedeeld vierde Jan en Hessel Ras met hun 16-412 en Bertram en Joas van Zuiden met ook hun 16-412. Wij komen daar later nog uitgebreid op terug.

De eindstand dagfond onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Frank en Harm Kempers, derde Bertram en Joas van Zuiden, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Pieter Woord. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, twee Bertram en Joas van Zuiden, derde Frank en Harm Kempers, vierde Fokke Gnodde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf. Bij de duiven eerste, derde en vierde Van den Berg Pigeons met hun 16-902, 16-906 en 16-874, tweede Dubbele Hakvoort met zijn Super 13-153 en vijfde Riekelt en Jannie Brands met hun 14-451.

Bij het generaal onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Dubbele Hakvoort, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Bertram en Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Fokke Gnodde, derde Bertram en Joas van Zuiden, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven is de eindstand Generaal Duif eerste, tweede, vierde en vijfde Van den Berg Pigeons met hun 16-009, 16-874, 16-995 en 16-017, derde Dubbele Hakvoort met zijn Super 153.

Over twee weken wordt door de Friese Fondclub nog een extra vlucht georganiseerd voor de dagfond vanuit Issoudun, gelegen op 686 kilometer vanuit Urk.

Volgende week alleen de tweede vlucht voor jonge duiven vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer vanuit Urk en op 147 kilometer vanuit Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.