Superuitslag Van den Berg Pigeons op Chimay

 

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 359 duiven ingemand voor de vierde vlucht op de midfond vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Het was zaterdagmorgen behoorlijk bewolkt en het duurde een poos voordat deze bewolking brak. De duiven werden gelost om 11.20 uur met een matige west-noordwesten wind. Het waren Maarten en Cornelis Hakvoort die de eerste prijs scoorden in het samenspel. Maarten en Cornelis van harte proficiat.

In Tollebeek aan de Lange Jacht was het een waar duivenfeest bij Van den Berg Pigeons. Met drie en vier duiven tegelijk arriveerden ze en als je er dan maar 24 mee hebt, draai je natuurlijk een heel hoog prijspercentage. Deze keer was het de 16-009 Miss Jolanda die net voor vier hokgenoten arriveerde om 15.27 uur en zij had de 308 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 75 kilometer per uur. Miss Jolanda komt uit Flying Bosma, een volle broer Van Olympic Angelina van Comb. Bosma uit Buitenpost. Moeder van Miss Jolanda is de 006 Turbo Girl van Bert Weerstand. De 009 staat momenteel stevig bovenaan voor het Generaal duifkampioenschap en bij het Midfond duifkampioenschap.

De 009 heeft nog geen enkele vlucht gemist en bekroonde haar nu al geslaagde seizoen met een mooie eerste prijs. Van den Berg Pigeons scoorde de eerste, tweede, derde, vierde, vijfde en tiende prijs en naast deze kopprijzen een heel mooi prijspercentage van 88. Bij de eerste vijf duiven zaten hun eerste vier getekende duiven. De laatste weken lijken de duiven niet te stuiten en winnen deze meest taartjongen van vorig jaar steeds meer kopprijzen. De duiven worden de laatste weken veel gelapt en mogelijk maakt dat het verschil. Louw en Lub van harte proficiat met deze topuitslag.

Piet en Simon Zeeman deden het ook weer heel goed met een mooie zesde plek. Fokke Gnodde was natuurlijk ook present in de top tien en behaalde een keurige zevende plek. Dubbele Hakvoort had vier duiven binnen één minuut en dat was goed voor plek acht en negen. Dubbele zijn tweede duif was zijn super 153. Uitblinkers met een prijspercentage van 70 of hoger zijn Van den Berg Pigeons met 21 op 24, Dubbele Hakvoort 14 op 20, Tiemen Schinkel en Lub Korf 22 op 30, Jacob Loosman 10 op 14, Fokke Gnodde 8 op 10, Jef Custers 8 op 11 en Jelle Roskam 5 op 7.

Bij de jaarlingen was het volledige podium natuurlijk voor Van den Berg Pigeons. In de eerste divisie eerste en derde Jacob Loosman en tweede Frank en Harm Kempers. Bij de jeugd was eerste Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven was voor Van den Berg Pigeons. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De minutenprijs was voor Tiemen Schinkel.

Midfond onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Van den Berg Pigeons, derde Dubbele Hakvoort, vierde Fokke Gnodde en vijfde Frank en Harm Kempers. Aangewezen eerste Fokke Gnodde, tweede Van den Berg Pigeons, derde Dubbele Hakvoort, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Jef Custers. Bij de duiven eerste Van den Berg Pigeons met de 16-009, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 14-572, derde Dubbele Hakvoort met zijn 13-153, vierde Fokke Gnodde met zijn 14-683 en vijfde Frank en Harm Kempers met hun 15-407.

De stand bij het Generaal onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Dubbele Hakvoort, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Fokke Gnodde. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Fokke Gnodde, derde Bertram en Joas van Zuiden, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Dubbele Hakvoort. Bij de duiven het volledige podium voor Van den Berg Pigeons met hun 16-009, 16-874 en de 16-017, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757 en 16-893.

Maandag is het inkorven voor de eerste ZLU vlucht vanuit Pau (afstand Urk 1129 km), dinsdag voor de NIC vlucht vanuit Ruffec (afstand Urk 836 km), donderdag Lorris voor de dagfond en vrijdag de laatste vlucht op de vitesse vanuit Heusden-Zolder (afstand Urk 182 km). Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.