Superuitslag Tiemen Schinkel en Lub Korf op Morlincourt

269 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht met jonge duiven vanuit Morlincourt, gelegen op 389 kilometer van Urk. Voor deze Nationale vlucht waren in sector 4 meer dan 10.000 duiven ingemand. De duiven werden zaterdag om 08.30 uur met een matige wind hoofdzakelijk uit de richting van west-zuidwest. Het waren Klaas Hoekstra en Arie van Urk die de eerste prijs scoorden in het Samenspel. Klaas en Arie van harte proficiat.

Om 13.07 uur viel de eerste duif van PV Flevoland natuurlijk in de Surinamestraat bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was hun 18-652 die na de achtste prijs vorige week nu de overwinning pakte door de 389 kilometer af te leggen met een gemiddelde snelheid van 84 kilometer per uur. De duiven van Tiemen en Lub kwamen als een trein met 31 prijzen op 47 duiven en ze scoorden de eerste, tweede, derde, vierde, vijfde, zesde, achtste, negende en tiende plek. Hun 18-011 pakte na de eerste plek vorige week nu de derde plek. Hun 18-007 is al goed voor enkele top 10 klasseringen, was nu ook tiende en eindigde als tweede duifkampioen. Overigens van de beste 12 jonge duiven in de vereniging zijn er 11 van Tiemen en Lub. Over het seizoen 2018 zijn ze de meest constante Urker liefhebber met in de NOPURK competitie 14 top 3 kampioenschappen. Ook in Rayon Frisia en de Friese Fondclub zijn erg veel kampioenschappen gehaald. Kortom een topseizoen voor Tiemen en zijn vrouw Klaasje en een geweldige afsluiter op Morlincourt. Tiemen, Klaasje en Lub van harte proficiat met dit geweldige seizoen.

Alleen Gerrit Wakker kon in dit geweld een top 10 plaats scoren met een prima zevende plek. Met 32 prijzen op 54 duiven boekte Gerrit ook een mooie uitslag. Uitblinkers verder Riekelt en Jannie Brands met 11 op 16. In de eerste divisie eerste Gerrit Wakker, tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun getekenden op de plekken 3 en 49. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Frank en Harm Kempers.

Bij de jonge duiven onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Stefanus Loosman, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Frank en Harm Kempers. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Erik Korteweg, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Jacob Loosman. Bij de duiven eerste, tweede, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-476, 18-007, 18-650 en 18-652, derde Jacob Loosman met zijn 18-614.

Volgende week de laatste vlucht van het officiële programma vanuit Sittard. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.