Superuitslag Klaas van Urk op zeer natte en supersnelle Bergerac

20170730 12170988515IMG 20170730 WA002388516

Dinsdagavond werden bij PV Flevoland 91 duiven ingemand voor Bergerac, gelegen op 947 kilometer van Urk. De duiven werden vrijdag niet gelost vanwege te slecht weer op de vlieglijn. Zaterdag werden de duiven wel gelost en tot veler verbazing al om 13.00 uur met een harde zuidwestenwind en een uitgebreid regenfront dat in de loop van de avond Nederland zou binnentrekken en tijdens een groot deel van de nacht actief zou zijn. De eerste duiven werden al gemeld voor negen uur ’s avonds in Zeeuws Vlaanderen, waardoor het principe van een overnachtvlucht geweld werd aangedaan.

Gerrit Wakker zat tot kwart voor elf in het duivenlokaal en ging daarna naar zijn hok aan het Winterpeil. Om circa 23.00 uur viel er een duif op het dak die echter in de stromende regen bleef zitten. Later bleek het zijn eerstgetekende duif te zijn die om principiële redenen niet op zondag wordt geklokt. Was deze duif meteen binnengelopen dan was deze bij de eerste 5 van heel Nederland geweest. Jammer, maar het blijft uitzonderlijk om met deze barre omstandigheden in het donker je hok terug te vinden. Nu was het Jaap Koehoorn uit Twijzel die de eerste prijs wind in het afdelingsconcours. Jaap van harte proficiat.

Op het Kamperzand was het zondag een waar duivenfeest bij Klaas van Urk. Klaas had tien duiven mee en ze kwamen als aan een touwtje. Klaas zijn eerste duif was de 15-627 die om 07.14 uur werd geconstateerd en daarmee eerste zat bij PV Flevoland. De 627 had de 947 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 87 kilometer per uur. De 627 is een rechtstreekse van sportvriend Gerrit Veerman uit Volendam, die wereldberoemd is geworden om zijn Betuwekoppel.

De 627 is kleindochter van dezelfde grootvader van de 12e nationaal Barcelona bij Jelle Jellema. De moeder van de 627 is kleindochter van het Betuwekoppel. Zoals al geschreven kwamen de duiven bij Klaas aan een touwtje en werd het 7 prijzen op 10 duiven met naast de eerste ook de vijfde, zesde, zevende en negende prijs. Door deze uitslag staat Klaas op enkele punten van het felbegeerde kampioenschap van het NIC en dat met alleen Cahors nog te gaan.

Klaas van Urk wordt in de verzorging bijgestaan door zoon Marten en sportvriend Frank Kempers. Team Van Urk kan zeer trots zijn op deze geweldige uitslag. De brouwer van het bekende biermerk Hertog Jan schijnt belangstelling te hebben om Team Van Urk te gaan sponsoren. Deze ontwikkelingen worden op de voet gevolgd. Klaas, Marten en Frank van harte proficiat met deze mooie zege.

Riekelt en Jannie Brands deden het super met 4 op 4 en de kopprijzen twee en vier. Meindert en Jan de Boer deden ook heel goed mee met 5 op 6 en de kopprijzen drie en acht. Siebrand Stavasius deed het geweldig met 8 op 8 en Siebrand begon met een knappe tiende plek. Patrick Slabbekoorn was goed voor 1 op 1 en Bertram en Joas van Zuiden waren ook goed voor 1 op 1. De sponsorprijzen zijn voor: Klaas van Urk € 50 voor de eerste prijs, € 25 voor Siebrand Stavasius voor de eerste eerstgetekende duif en € 25 voor Bertram en Joas van Zuiden als laatste liefhebber.

Komende week de afsluitende vlucht Cahors en het wordt als vanouds weer superspannend op het Kamperzand, voor de kaartjes voor de felbegeerde zitplaatsen wordt nu al een vermogen geboden. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.