Superuitslag Cor Poel-Dennis Gouweleeuw Jr 29-04-2012

 

De weersvoorspellingen voor zaterdag waren ronduit slecht met als gevolg dat vrijdagavond maar 433 duiven werden ingemand voor Pommeroeul, zo’n 100 duiven minder dan de vorige week. Zaterdag bleken helaas de weersvoorspellingen te kloppen en was het op Urk zeer slecht zicht met veel (miezer)regen. Voor de duiven te slecht weer om zich voldoende te kunnen oriënteren.

Tot onze grote spijt werd de vlucht terecht een dag uitgesteld, zodat onze principiële leden niet mee konden doen. De vluchten op zondag tellen echter voor geen enkel verenigingskampioenschap, wel wordt een verenigingsuitslag gemaakt.

Maar goed nadelen hebben ook voordelen en zaterdagavond werd een zeer geslaagde jonge duivenverkoop gehouden. De 60 duiven waren afkomstig van het kweekstation Gebroeders Simons uit Ransdaal en veel aanwezigen waren onder de indruk van de aangeboden kwaliteit. De gemiddelde opbrengst stemde de organisatie tevreden en in het najaar zal op de natour een leuke prijzenpot vervlogen worden.

Zondag werden de duiven teruggebracht naar Hazeldonk, een plaatsje aan de Belgisch-Nederlandse grens in de buurt van Breda. De duiven werden gelost om 12.30 uur en binnen de twee uur kwamen ze in grote groepen bij de liefhebbers op het hok. Later bleek dat in 6 minuten de prijzen waren verdeeld. Het was vooral in Ens een lust voor het oog om de duiven te zien arriveren. Bij Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr werd een fantastische serie gedraaid met 10 duiven bij de eerste 11 in de vereniging. Het was hun topper de 051 die voor de derde keer op vier vluchten in de toptien vloog, met nu dan de bekroning met de eerste plaats bij PV Flevoland op 317 duiven. Naast de eerste plek werd ook van drie tot en met elf gedraaid, in de afdeling tegen 20.000 duiven werd het 3, 17, 20, 28, 32, 52, 73, 75 enzovoorts. Geweldige prestatie, Cor en Dennis van harte proficiat.

Tussen dit geweld was het Jef Custers die zijn jaarling de 114 op een keurige tweede plaats klasseerde. Jef is een echte verenigingsman die samen met de gebroeders Gnodde het inkorven bij PV Flevoland prima regelt. Jef zijn 114 werd met slechts 8 seconden geklopt voor de eerste plaats, maar zat in het afdelingsconcours prima 5e op 20.000 duiven.

Op Urk was het Dubbele Hakvoort die zijn 370 als eerste zag finishen op een keurige 13e plaats. In de eerste divisie werd Jef Custers eerste, met Dubbele Hakvoort op de 2e en 3e stek.

Misschien heeft de lossingscommissie deze keer iets te vroeg besloten de duiven op een kortere afstand te lossen. Later bleek dat de overige afdelingen op de oorspronkelijke lossingsplaatsen met lossingen vanaf 14 uur prima en zeer snel verlopen concoursen hadden. Helaas hebben onze duiven tot nu toe heel weinig kilometers gevlogen, wat hun mogelijk kan opbreken op de eerste dagfondvlucht over twee weken. Maar goed het lossen van duiven is een heel moeilijk vak en achteraf commentaar hebben is veel makkelijker dan vooraf de beslissing en de verantwoording te nemen.

Komende vrijdag is het opnieuw inmanden voor Pommeroeul, de tweede midfondvlucht. Hopelijk nu wel goed weer en nieuwe kansen voor onze leden. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.