Superuitslag Comb.Schinkel-Korf op Nijvel 17-08-2012

Donderdagavond werden 128 duiven ingekorfd voor Quievrain, dat waren er maar 9 minder dan de week daarvoor. Een teken dat na 4 trainingsvluchten en 3 wedvluchten de meeste jonge duiven feilloos de weg naar hun hok kunnen vinden. Vanwege pech met een truck en de voorspelde warmte op zaterdag werd besloten op Nijvel te lossen en wel op vrijdagmorgen om 10.15 uur. Met een matige zuiden wind werd verwacht dat de eerste duiven aardig snelheid zouden maken. Juriaan Romkes was het die een fantastische 10e plek op teletekst scoorde. Juriaan van harte proficiat.

Het was aan de Surinamestraat dat Tiemen Schinkel en zijn voormalig compagnon Cor Poel op de jonge duiven zaten te wachten. Plots van uit het niets kwam rond kwart voor twaalf een duif met hoge snelheid uit de lucht vallen. Helaas schoot deze duif de klep mis, waarna hij weer de lucht in vloog. Intussen arriveerden nog twee duiven, waardoor helaas de nodige tijd werd verspeeld. Het was de 731 die uiteindelijk met de eerste prijs ging strijken, dezelfde duif die vorige week tweede zat en nu al 4 op 4 prijs heeft. Opnieuw een grandioze uitslag voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. In het ACG werd begonnen met 4, 5, 6 en 9 op 1386 duiven en binnen PV Flevoland werd het 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9 en 10, opnieuw 8 bij de eerste tien en 21 van de 38 duiven in de prijzen. Let wel ze zijn het seizoen begonnen met 41 jonge duiven. Tiemen en Lub van harte proficiat met dit kunststukje.

Het grootste slachtoffer van deze lossing op vrijdagmorgen werd Dubbele Hakvoort, van beroep vissorteerder in de Urker visafslag, de grootste visafslag in Europa. Dubbele was vrijdagmorgen om 5 uur met zijn werk begonnen en kwam rond half vijf ’s middags weer thuis. Zijn eerste duif was binnengelopen op 12.54 uur, terwijl meerdere liefhebbers deze al veel vroeger hebben zien vallen. Jammer voor Dubbele, maar ondanks deze pech zat zijn eerste duif zevende in de vereniging. Zijn buurman Fokke Gnodde deed prima mee met 8, 11 en 14 en 10 van zijn 20 duiven in de prijzen. Jef Custers uit Biddinghuizen was de eerste liefhebber buiten Urk met een keurige 15e plek.

Dubbele Hakvoort was natuurlijk eerste in de eerste divisie en Fokke Gnodde werd daar twee en drie.

Ondanks de warmte kwamen de duiven goed na en werd maar een enkele duif gemist vrijdagavond bij het klok afslaan.

Volgende week staat St Quentin voor de jonge duiven op het programma, terwijl ook de natour aanvangt met een vlucht op Wijchen. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.